van der Horst

Monza: Kenny Herremans tweede in race 2.

Kenny Herremans en Dante Rappange
Kenny Herremans en Dante Rappange
Onze landgenoot Kenny Herremans werd samen met Dante Rappange tweede in de tweede race voor de GT4 European Series te Monza achter de ongenaakbare Hofor Racing BMW M4 GT4 van Gabriele Piana en Michael Schrey. De Xwift Racing Events Toyota GR Supra GT4 van Antoine Potty en Etienne Cheli finishte op een mooie elfde plaats en tiende in de Silver Cup.
Hofor Racing - BMW M4 GT4
Hofor Racing - BMW M4 GT4
Bij de start nam Piana in de Hofor Racing BMW de leiding voor de Team Speedcar Audi R8 LMS GT4 van Lariche/Consani, die zaterdag nog de eerste race won. Maar al na een ronde werd die laatste wagen het slachtoffer van een klapband, mogelijk als gevolg van een contact bij de start met een opgave als gevolg. Vanaf dan kon niemand nog de Hofor Racing BMW bedreigen. De Camaro van Kenny Herremans en Dante Rappange wist zich na enkele stevige duels op te werken naar de tweede plaats maar de BMW bedreigen zat er niet meer in. Het podium werd vervolledigd door de Borusan Otomotiv BMW M4 GT4 van Berkay Besler en Tom Edgar.

Zaterdag verloor de  Code Racing Alpine A110 van Antoine Leclerc en Loïc Villiger nog de zege in de Pro-Am klasse na een penalty, maar nu kregen ze hun revanche met een overwinning in de klasse. In de Am klasse ging de zege voor de tweede maal naar de VR-Avvatar Porsche 718 Cayman van Julien Piguet en Alban Varruti.

Foto's: pdconsulting & GT4 European Series
 

 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 23 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons