van der Horst

Monza: Lage Landen domineren verregende tweede race!

McLaren 570S GT4 - Equipe Verschuur - Lessennes/McKay
McLaren 570S GT4 - Equipe Verschuur - Lessennes/McKay
Benjamin Lessennes keert met een perfect rapport huiswaarts na afloop van het openingsweekend van de GT4 European Series in Monza. Onze landgenoot was samen met Daniel McKay en de McLaren 570S van Equipe Verschuur opnieuw onklopbaar in de Italiaanse snelheidstempel, waar hij beter deed dan de SRT Mercedes-AMG GT4 van Schouten-Strous en de Phoenix Audi R8 LMS van Møller Madsen-Freiburghaus.
  • Prospeed Competition
Mercedes-AMG GT4 - SRT - Schouten/Strous
Mercedes-AMG GT4 - SRT - Schouten/Strous
Geen Italiaanse lente vandaag in Monza, waar donkere regenwolken zich samengepakt hebben boven het circuit in de buurt van Milaan. De rijders en teams uit de Lage Landen werden duidelijk geïnspireerd door het hondenweer en domineerden de openingsfase, met een Belg en een Nederlands team aan de leiding en een Nederlander van een Belgisch team in de achtervolging: Benjamin Lessennes (Equipe Verschuur McLaren) en Bas Schouten (SRT Mercedes) waren duidelijk een klasse apart.

Mercedes-AMG GT4 - SRT - Vannerum/Behets
Mercedes-AMG GT4 - SRT - Vannerum/Behets
Voormalig Indy Light-rijder Junior Strous nam na de pitstop zelfs even de leiding over, maar mocht uiteindelijk nog blij zijn dat hij Nicolaj Møller-Madsen (Phoenix Audi) achter zich kon houden. Geen overwinning dus voor SRT, maar wel een schitterende zilveren medaille en bovendien ook een tweede zege in de Am-klasse voor Johan Vannerum en Jean-Luc Behets. De derde Mercedes van SRT, het groene exemplaar met n°30 van Guillaume Dumarey en Jean Glorieux, kwam als zestiende over de streep maar had zonder een drive through kans gemaakt op een top 10-klassering.

Het tweede weekend van de GT4 European Series vindt plaats in het kader van de openingsrace van de Blancpain Sprint Cup, op 4 en 5 mei op het ex-F1-circuit van Brands Hatch.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in FIA GT4 op zondag 14 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons