van der Horst

Monza: Larry ten Voorde besluit seizoen met overwinning

Larry Ten Voorde - Team GP Elite
Larry Ten Voorde - Team GP Elite
De laatste ronde van de Porsche Mobil 1 Supercup van dit seizoen werd vandaag afgewerkt Te Monza en het was Larry ten Voorde die de kers op de taart zette. De Team GP Elite-piloot reed van start tot finish aan de leiding en besluit zo zijn tweede kampioenschapstitel met winst. Achter de Nederlander daarentegen waren er nog wel een aantal vragen die beantwoord moesten worden, zoals wie er vice-kampioen zou worden en wie de titel bij de rookies mocht wegkapen.
Ten Voorde kreeg direct Laurin Heinrich (Nebulus Racing by Hofor) achter zich en die probeerde in de Retifilio de leiding over te nemen, maar dat mislukte voor de Duitser. Daarna bleef hij wel in het zog van de Nederlander, totdat zijn concurrent voor de rookie-titel Dorian Boccolacci (Martinet by Alméras) hem inhaalde. Toch zou het niet veel helpen gezien de Fransman teveel van zijn banden eiste en zo terug naar achteren viel.

Terwijl ten Voorde kon weglopen en Heinrich nu zo goed als zeker van de titel was bij de rookies, bleef nog de vraag wie er de vice-titel mee naar huis ging nemen. Jaxon Evans (Martinet by Alméras) moest al direct achtervolgen, waardoor Ayhancan Güven (BWT Lechner Racing) zijn kans rook. De Turkse Porsche junior-piloot had de kaarten in handen en eindigde op een derde plaats, maar gezien de Nieuw-Zeelander uiteindelijk toch nog als zevende over de meet reed, bleef hij Güven met één punt voor in de stand om de tweede plaats in het klassement. Nicolas Misslin (Lechner Racing Middle East) is kampioen bij de ProAm's.

Foto: Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 12 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Italië.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons