van der Horst

Monza: Larry ten Voorde eerste kampioen in virtuele Porsche Mobil 1 Supercup

Larry Ten Voorde versus Ayhancan Güven
Larry Ten Voorde versus Ayhancan Güven
Voor de finale van de Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition bleven er nog drie kanshebbers over op de eindoverwinning, maar alle ogen waren gericht op Ayhancan Güven en Larry ten Voorde. Het was uiteindelijk die laatste die in Monza beide overwinningen in ontvangst nam, nadat Güven pas vierde was geëindigd in de eerste race en na een inhaalrace vier seconden tekort kwam op ten Voorde. Hierdoor mag de Nederlander zich tot kampioen kronen.
De kwalificatiesessie werd meteen een tactisch steekspel tussen beide heren. Uiteindelijk kon Güven de pole bemachtigen. De Turk hield ook stand na de start van de eerste race tot hij een fout maakte en ten Voorde zo de leiding in handen kreeg. Makkelijk was het niet voor de Nederlander, want ook Dylan Pereira en Leon Köhler moeiden zich mee in de strijd vooraan. Güven kon zich nog opwerken tot de tweede plaats en probeerde in de Variante della Roggia een ultieme poging om de Nederlander voorbij te geraken, maar het liep fout af en hij viel terug naar de vierde plaats.

de Turk.Gü
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
De start van de tweede race liep zelfs nog slechter af voor Güven, hij maakte een zeer slechte start en viel terug naar de tiende plaats. Terwijl hij aan een serieuze remonte bezig was, kon ten Voorde onbedreigd naar de overwinning en de titel rijden. Ook in het teamklassement pakte GP Elite, het team van onze noorderbureb, de eindoverwinning.

Laurens Vanthoor nam deel aan de finale en liet zien dat hij gegroeid is in de loop van het kampioenschap. De Hasselaar eindigde op de zesde plaats in de eerste race en lag mooi vierde in de beginfase van race twee, tot hij een drive through kreeg. Uiteindelijk eindigde hij op een 23ste plaats met tien ronden achterstand.

Foto's: Porsche Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zaterdag 16 mei 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons