van der Horst

Monza: Lémeret en Potty grijpen nipt naast zege

CMR - Toyota GR Supra GT4
CMR - Toyota GR Supra GT4
Antoine Potty kwam goed weg bij de start van de eerste race van de GT4 European Series te Monza en schoof op van plaats twee naar de koppositie. Potty wist de leiding te behouden tot aan de pilotenwissel, maar daar wist de United Autosports McLaren van Charlie Fagg voor de CMR Toyota GR Supra GT4 op de baan te komen. Fagg wist nog een kleine voorsprong op te bouwen en won de race samen met Bailey Voisin voor onze landgenoten. Max Busnelli en Ivan Jacoma (Centri Porsche Ticino Porsche Cayman GT4) pakten de laatste podiumplaats.
United Autosports - McLaren 570S GT4
United Autosports - McLaren 570S GT4
Het was een geanimeerde race met 46 wagens aan de start en twee safety car periodes al vroeg in de race. Een eerste maal nadat Hugo Condé in zijn Aston Martin de baan afging met kort daarop een tweede safety car na een aanrijding tussen twee bolides. Zelfs achter de safety car konden niet alle rijders de controle over hun wagen behouden. Het kon Potty vooraan niet deren, hij hield de leiding stevig in handen maar net als de race terug op gang was ging de pitstraat open voor de rijderswissel. Daarbij was men bij United Autosports sneller dan bij CMR. De posities vooraan wijzigden niet meer, Busnelli en Jacoma werden derden en wonnen de Pro-Am-klasse.

SRT Selleslagh Racing Team - Mercedes AMG GT4
SRT Selleslagh Racing Team - Mercedes AMG GT4
In de Am-klasse was de zege voor de CMR Toyota GR Supra van Andrea Bénézet en en Wilfried Cazalbon. De andere Belgische teams zetten matige resultaten neer maar bereikten wel allen de finish. Bij Selleslagh Racing Team eindigden Luca Bosco/O’Neil Muth als vijftiende algemeen en achtste in de Pro-Am-klasse, Sven Van Laere en Johan Vannerum werden achtendertigste en elfde in de Am-klasse. In die laatste klasse finishte de Street Art Racing Aston Martin Vantage GT4 van Paul Theysgens en Pascal Bachmann als vijfde en achtentwintigste algemeen.

Foto's: GT4 European Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zaterdag 17 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons