van der Horst

Monza: Lémeret en Potty opnieuw tweede in race 2

United Autosports - McLaren 570S GT4
United Autosports - McLaren 570S GT4
De slotfase van de tweede race voor de GT4 European Series te Monza leek als twee druppels water op die van de wedstrijd de dag ervoor. De United Autosports McLaren 570S GT4 van Charlie Fagg en Bailey Voisin reed aan de leiding opgejaagd door de CMR Toyota GR Supra GT4 van Antoine Potty en Stéphane Lémeret. Maar de posities bleven behouden tot aan de finish en onze landgenoten moesten zich opnieuw tevreden stellen met de tweede positie.
  • Hamofa Performance
GT4 European Series @ Monza
GT4 European Series @ Monza
Fagg vertrok van op de pole en reed tot aan de pilotenwissel aan de leiding terwijl de race tweemaal geneutraliseerd werd door ongevallen. Na een late pitstop van de McLaren bleef Voisin aan de leiding maar hij werd opgejaagd door Potty in de Toyota. Maar net als een dag eerder wist de Mclaren de overhand te behouden. De Saintéloc Racing Audi R8 LMS GT4 van Fabian Michal en Gregory Guilvert pakte de laatste podiumplaats en won de Pro-Am-klasse. De Borusan Otomotiv Motorsport BMW M4 van Bolukbasi/Besler en de Team Fullmotorsport Audi R8 LMS GT4 van Clement/Iannetta vervolledigden de top vijf alsook het Pro-Am-podium.

SRT Selleslagh Racing Team - Mercedes AMG GT4
SRT Selleslagh Racing Team - Mercedes AMG GT4
De Autorlando Sport Porsche 718 Cayman van Ghezzi/Giovanelli vielen net buiten de top tien maar wonnen de Am-klasse. In die klasse finishte de Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG van Sven Van Laere en Johan Vannerum als vierde, de Street Art Racing Aston Martin Vantage GT4 van Paul Theysgens en Pascal Bachmann als zevende. Luca Bosco en O’Neil Muth in de tweede Selleslagh Racing Team Mercedes, die uitkomt in de Pro-Am-klasse, eindigden op de achttiende plaats algemeen en vijfde in hun klasse.

Foto's: GT4 European Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 18 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons