van der Horst

Monza: Marvin Klein op pole - Dylan Pereira best geklasseerd voor titelstrijd

Marvin Klein - CLRT
Marvin Klein - CLRT
Dit weekend is er de finale van de Porsche Mobil 1 Supercup in Monza en het is Marvin Klein (CLRT) die er vanaf pole mag starten. Nochtans was de Fransman niet de snelste in de kwalificaties. De beste tijd ging naar Harry King (BWT Lechner Racing), maar hij kreeg een penalty, waardoor Klein zijn tweede pole op rij cadeau krijgt. In de titelstrijd heeft Dylan Pereira (BWT Lechner Racing) de beste startpositie veroverd ten opzichte van zijn concurrenten.
Als er iemand moest meegedaan hebben aan de Euromillions, dan is het Klein wel. Voor een tweede maal op rij krijgt de Fransman de pole cadeau, nadat de snelste piloot bestraft werd. Ditmaal was het King die de snelste was, overigens de eerste keer voor de Brit in de Porsche Mobil 1 Supercup. Maar een gridstraf na een penalty tijdens de race in Zandvoort, zorgde ervoor dat hij terugviel naar plaats vier. Hierdoor promoveert Bastian Buus (BWT Lechner Racing) naar plaats twee.

In de strijd om de titel is het Pereira die tot nog toe de beste papieren heeft. De Luxemburger promoveert ook dankzij de straf van King naar de derde plaats, en gezien hij omringd wordt door twee teamgenoten, kan dat laatste wel eens een goede troef vormen. Larry ten Voorde (Team GP Elite) kwam niet verder dan een vijfde plaats, terwijl Laurin Heinrich (SSR Huber Racing) als zevende van start gaat. Wie er met de titel gaat lopen, zal morgen vanaf 12;05 uur beslist worden.

Foto: Porsche AG



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons