van der Horst

Monza: Maxime Potty: “Monza is uitdagend”

Maxime Potty - VW Golf GTI TCR
Maxime Potty - VW Golf GTI TCR
De legendarische omlopen blijven elkaar maar opvolgen op de kalender van TCR Europe. Na het circuit van Paul Ricard, Zandvoort, Spa-Francorchamps, de Hungaroring en Assen is het nu namelijk de beurt aan Monza om dit weekend de Europese competitie voor toerismewagens welkom te heten. Monza, ook gekend als “The Temple of Speed”, is een ietwat apart circuit, zowel omwille van de behaalde snelheden op de lange rechte lijnen als door zijn unieke omkadering in het midden van een park.
“Voor mij als rijder is het een zeer bijzondere omloop”, erkent Maxime Potty, die dit weekend de voorlaatste afspraak van TCR Europe zal betwisten. “Ik heb de kans gehad om er een testdag te kunnen afwerken voor de start van het seizoen en daar heb ik heel wat goede herinneringen aan over gehouden. We overschrijden de grens van 240 km/h, wat het tracé zeer uitdagend maakt, maar je moet je bolide ook goed door de drie chicanes loodsen. Daarvoor moet je de kerbs nemen… maar natuurlijk niet te hard! Één ding is zeker: je moet over een flinke dosis vertrouwen in je wagen beschikken om hier snel te gaan.”

Maxime beseft dat hij, samen met het ganse Comtoyou Racing team, er voor zal moeten zorgen dat de afstelling van zijn Volkswagen Golf GTI TCR #88 perfect is om te kunnen schitteren tijdens de kwalificaties. De Belgian VW Club-rijder verwacht evenwel tijdens de wedstrijd ook aan andere zaken aandacht zullen vragen. “De remmen zijn zo krachtig en staan onder dermate hoge druk dat ik me afvraag hoe ze zich gaan gedragen wanneer we in peloton rijden en de koeling een heikel punt is”, vertrouwt hij ons toe. “En dat punt is nog meer van tel als je weet dat men voor zaterdag temperaturen om en bij de 30 graden voorspelt… We zullen zien of dit een bijzonder aandachtspunt zal worden. Langs de andere kant zal het een kwestie zijn om te kunnen profiteren van een slipstream op de lange rechte lijnen.”

Voor Maxime blijft het doel echter hetzelfde. “Ik wil opnieuw strijden in de voorste gelederen, net zoals in Asse… al toonde het uiteindelijke resultaat dat misschien niet echt”, bevestigt de jongeman van 18 jaar. “Monza telt niet mee voor TCR Benelux, een kampioenschap waar ik voluit voor de titel wil gaan, en dus zal ik minder moeten rekenen. Het enige doel dat ik voor ogen heb, is de weg richting het podium vinden!”

De kwalificaties, die de startgrid bepalen voor de twee wedstrijden (met een omgekeerde Top 10 voor Race 2) is voorzien op zaterdag om 11h45. Race 1 zal later op zaterdag plaatsvinden om 17h35, terwijl Race 2 op zondag gepland staat om 12h10. Een live-uitzending is voorzien op www.tcr-series.tv en op de Facebook-pagina van TCR Europe.

Persbericht Belgian VW ClubDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Europe op donderdag 20 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons