van der Horst

Monza: Maxime Potty weer in de kopgroep

Maxime Potty - Comtoyou Racing Volkswagen Golf GTI
Maxime Potty - Comtoyou Racing Volkswagen Golf GTI
Maxime Potty heeft tijdens de Italiaanse etappe in Monza, voorlaatste afspraak van de TCR Europe, opnieuw zijn waarde kunnen tonen. De rijder van de Volkswagen Golf GTI #88 van Comtoyou Racing kon het ritme van de leiders volgen en werd beloond met twee vierde plaatsen na afloop van de twee confrontaties van het weekend. Het scheelde geen haar of de vertegenwoordiger van de Belgian VW Club had opnieuw op het podium gestaan…
Onze jonge, 18-jarige landgenoot werd knap vijfde in de kwalificatiesessie en bevestigde zijn vorm door in de eerste race niet uit de kopgroep te verdwijnen. Maxime slaagde er zelfs in om een plaats te winnen en kwam als vierde voorbij de zwart-witgeblokte vlag. “Het was een mooie race op een circuit waar ik duidelijk heel veel plezier beleefd heb”, glimlachte Max. “Ik plaatste ook een knappe inhaalbeweging op Attila Tassi, en hield vervolgens in de slotfase Dušan Borković achter me. Ik eindig vierde, maar op minder dan twee seconden van de winnaar.”

Afgelopen zondag parkeerde Maxime zijn bolide van Comtoyou Racing op de zesde startplaats. Eens te meer toonde de inwoner van Hamoir uit welk hout hij gesneden is, door de maat te nemen van verschillende tegenstanders. “Toen de race werd geneutraliseerd na een incident, bevond ik me op de tweede plek”, vertelde hij. “We vertrokken voor de twee laatste ronden en Josh Files kwam me voorbij in de tweede chicane. Ik probeerde meteen weer mijn plaats in te nemen, maar liet me insluiten en Attila Tassi, de teamgenoot van de Brit, profiteerde van onze strijd om mijn derde plek af te snoepen. Ik ben wat ontgoocheld om zo dicht bij het podium te stranden, maar anderzijds heb ik het beste van mezelf gegeven en heb ik nergens spijt van.”

Net als in Spa-Francorchamps en Assen heeft Maxime dus opnieuw een hoofdrol gespeeld in TCR Europe, waardoor hij zelfs opklimt naar de achtste plaats in het kampioenschap. “Samen met het volledige team van Comtoyou Racing hebben we bewezen dat we absoluut in staat zijn om vooraan mee te spelen”, glundert de beschermeling van de Belgian VW Club. “Dat doet deugd na een eerste deel van het seizoen dat niet aan onze verwachtingen voldeed. Er staat nu nog één wedstrijd op het menu, in Barcelona (op 20 en 21 oktober, nvdr.), en mijn plan is om het seizoen in schoonheid af te sluiten."

Belgian VW ClubDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Europe op maandag 24 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons