van der Horst

Monza: Negen Belgen aan de start

Start Blancpain GT Monza
Start Blancpain GT Monza
Er verschijnen volgend weekend negen Belgen aan de start van de seizoensopener van de Blancpain GT Series Endurance Cup te Monza, waar het jaar traditioneel op gang wordt geschoten met een wedstrijd over drie uur. In Paul Ricard werd reeds een grid van 49 GT3's aangekondigd, wederom een kerngezond veld met meer dan ooit een evenwichtige spreiding tussen de vier verschillende klassen. De PRO-klasse telt echter maar 19 inschrijvingen (7 constructeurs) - iets minder dan gebruikelijk - wat deels wordt verklaard door het grote succes van de Silver Cup, die door 13 bolides betwist wordt. De Pro-Am Cup krimpt dan weer aanzienlijk tot amper 7 inschrijvingen, terwijl de AM Cup aangroeit tot 10.
  • Qvick Motors
Gridwalk 2018 Blancpain GT Endurance Cup Monza
Gridwalk 2018 Blancpain GT Endurance Cup Monza
Belgian Audi Club Team WRT schrijft dit seizoen slecht één exemplaar van de Audi R8 LMS EVO in in de top klasse, de #2 wordt aangevoerd door onze landgenoot Dries Vanthoor, met naast hem Alex Riberas en Ezequiel Perez Companc. Charles Weerts moet normaal gezien in staat zijn om een goed resulaat te rijden in de Silver Cup met veelwinnaar Rik Breukers en ex-GT-Academy rijder Ricardo Sanchez. Maxime Martin is wederom van de partij met R-Motorsport, ditmaal met de nieuwe Aston Martin Vantage GT3 en nieuwe teamgenoot Matt Parry. Maxime Soulet zal het slechte resultaat van Bentley Motorsport in de tweede IGTC-manche te Laguna Seca proberen weg te spoelen in Monza, waar Alex Buncombe zijn debuut als Bentley Boy maakt op de Continental GT3 die hij naar goede gewoonte weer deelt met Andy Soucek.

Andrea Bertolini & Louis Machiels
Andrea Bertolini & Louis Machiels
Louis Machiels blijft in de Pro-Am Cup trouw aan de Ferrari 488 GT3, AF Corse en zijn teamgenoten Niek Hommerson en Andrea Bertolini. Na zijn deelname aan de 24 uren van Dubai zet Pierre-Yves Pâque de samenwerking verder met Sainteloc Racing, waarmee hij uitkomt in Pro-Am op een Audi R8 LMS EVO. Bernard Delhez kiest met de Lexus RC F GT3 voor een uniek strijdwapen, samen met Fabien Barthez komt hij in de AM Cup uit voor Tech 1. Ook Boutsen Ginion kiest voor de AM Cup, met een Lamborghini Huracan GT3 voor onder meer Renaud Kuppens en de vertrouwde BMW M6 GT3 met Philippe Steveny achter het stuur.

--- DEELNEMERSLIJST BLANCPAIN GT SERIES ENDURANCE CUP MONZA (PDF) ---

Foto's: Martijn Wouters, Arne Simons & Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op vrijdag 5 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons