van der Horst

Monza: Nobuharu Matsushita wint hoofdrace

Nobuharu Matsushita
Nobuharu Matsushita
Nobuharu Matsushita (Carlin) heeft te Monza de hoofdrace voor het FIA Formula 2 kampioenschap gewonnen. Callum Ilott (Sauber Junior Team by Charouz), die van op de pole vertrok, kon zijn uitgangspositie niet verzilveren en werd pas vierde achter Luca Ghiotto (Uni-Virtuosi Racing) en Nyck de Vries (ART GP). De Nederlander die achteraan de grid gestart was na een penalty voor te weinig brandstof in de wagen, reed alsnog naar het podium en doet een uitstekende zaak in het kampioenschap gezien Latifi (DAMS) buiten de punten eindigde.
Start F2 hoofdrace Monza 2019
Start F2 hoofdrace Monza 2019
Matsushita vertrok als vijfde maar schoof bij de start al op naar de tweede positie en ging in de vijfde ronde voorbij aan Ilott. De Brit die al last heeft van slijtende banden zoekt daarop de pits op om van rubbers te wisselen gevolgd door Guanyu Zhou (Uni-Virtuosi Racing) en Sergio Sette Camara (DAMS). De Vries wacht een ronde langer om binnen te komen. Luca Ghiotto, pas dertiende op de grid, koos voor hardere rubbers en kwam alzo aan de leiding.

Nyck de Vries - ART GP
Nyck de Vries - ART GP
Latifi kwam in aanraking met Guanyu Zhou en beschadigde daarbij zijn voorvleugel waardoor hij terugviel in het klassement. Ondertussen was de Vries opgeklommen naar de derde plaats achter Matsushita en Ilott. Ghiotto was teruggevallen na een te lange pitstop om banden te wisselen maar hij vocht zich langzaam terug naar voren. Ilott kon zijn positie niet behouden en moest eerst de Vries voor laten en later ook Ghiotto. Deze laatste ging op het einde ook nog voorbij de Vries en had zeker de race kunnen winnen als hij niet gehinderd was door een te lange pitstop.

Podium hoofdrace F2 Monza
Podium hoofdrace F2 Monza
Sergio Sette Camara (DAMS) werd vijfde voor Jordan King (MP Motorsport), Giuliano Alesi (Trident), Jack Aitken (Campos Racing), Sean Gelael (Prema Racing) en Mahaveer Raghunathan (MP Motorsport). Mick Schumacher (Prema Racing) kende technische problemen en werd pas veertiende maar realiseerde wel de snelste wedstrijdronde.

Foto's: RIP/Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zaterdag 7 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Italië.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons