van der Horst

Monza: Oregon Team en SPS automotive verdelen de zeges

SPS automotive - Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
SPS automotive - Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
Wanneer de GT Cup Open in actie komt, zijn ook de grote jongens van GT Open van de partij. Op zaterdag in Monza wonnen Maximilian Paul en Pierre-Louis Chovet met de Oregon Team Lamborghini een op een opdrogende baan, terwijl Reece Barr en Mikaeel Pitamber in de SPS automotive Mercedes de overwinning kregen, nadat de originele winnaars na de race bestraft werden.
  • De Swert Opticiens
Oregon Team - Lamborghini Huracan GT3 EVO2
Oregon Team - Lamborghini Huracan GT3 EVO2
Zaterdag was vooral het weer dat eigenlijk een grote rol speelde. Terwijl men op een natte baan van start gingen, droogde die gaandeweg op naarmate de race vorderde. Oregon Team was op dat moment goed bezig, gezien hun twee wagens vooraan lagen, maar op dat moment was het James Wallis in de Getspeed Mercedes die hen onder druk zette en met succes. De reden: de Brit reed rond met regenrubbers, terwijl beide Lamborghini's al op de droge reden. En uiteindelijk had Oregon Team gelijk, want uiteindelijk viel de 17-jarige Wallis terug. Zo haalde Paul en Chovet hun vierde winst van het seizoen, terwijl de Eastalent Racing Audi van Simon Reicher en Christopher Haase nog als tweede eindigde, nadat Wallis met teamgenoot Aaron Walker naar de derde plaats gezet werden vanwege een penalty.

AF Corse - Ferrari 488 GT3 Evo 2020
AF Corse - Ferrari 488 GT3 Evo 2020
Op zondag was het de AF Corse Ferrari van Nicola Marinangeli en Riccardo Agostini die de beteren waren. Na de pitstops konden zij de leiding nemen en reden zo naar hun tweede overwinning van het seizoen. Maar helaas was de thuisoverwinning van korte duur, want na de race kregen zij een penalty van drie seconden vanwege inhalen onder een gele vlag. Dat was genoeg om hen een plaatsje achteruit te duwen en zo de overwinning te geven aan de SPS automotive Mercedes van Barr en Pitamber. Polesitter Chovet en Paul eindigden in hun felgekleurde Lamborghini als derde. Tot slot was Laurent de Meeus ook terug van de partij. Hij eindigde met Jamie Stanley als zesde op zaterdag en zevende op zondag in de Pro-Am klasse. Ook Street Art Racing had zijn Aston Martin ingezet voor Jahid Fazal-Kazim en Pascal Bachmann, maar kwam niet verder dan een negende en zevende plek in de Am-klasse.

Foto's: GT Open - Racing International Photography/Diego Onida



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op maandag 25 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons