van der Horst

Monza: Oscar Piastri vergroot voorsprong in tussenstand na winst in hoofdrace

Oscar Piastri - Prema
Oscar Piastri - Prema
De zege in de hoofdrace, zijn eerste na winst in de sprintrace in Bahrein, kwam op het juiste moment voor Oscar Piastri (Prema). De Australiër vergroot alzo zijn voorsprong in de tussenstand maar vestigde ook de aandacht van de formule 1 bazen op hem in deze belangrijke periode van het jaar waar transfers worden beslist. Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi) en Daniel Ticktum (Carlin) mochten mee het podium op.
Daniel Ticktum - Carlin
Daniel Ticktum - Carlin
Piastri nam van op de pole een ideale start en wist Zhou achter zich te houden. Drie ronden voor het einde van de race kwam de safety car op de piste net op het ogenblik dat Ticktum aan een remonte bezig was, wat de Brit misschien wel de zege ontnam gezien hij de enige was op zachte banden.  Théo Pourchaire (ART GP) sloot de race af op de vierde plaats nadat hij voorbij Jehan Daruvala (Carlin) ging. Robert Shwartzman (Prema) pakte de zesde plaats. Richard Verschoor (MP Motorsport) kwam als zevende over de lijn maar werd later uit de uitslag geschrapt. Zo werden Lirim Zendeli (MP Motorsport), Roy Nissany (DAMS), Marcus Armstrong (DAMS) en Christian Lundgaard (ART  GP) de overige rijders in de top tien.

Foto's: Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zondag 12 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Italië.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons