van der Horst

Monza: Pech voor PK Carsport – podium voor Nicolas Saelens

De LP Racing Audi voor de RTR Projects KTM
De LP Racing Audi voor de RTR Projects KTM
De race van de PK Carsport Audi R8 LMS GT2 duurde zaterdag slechts één ronde. Vlak na de start schoof Peter Guelinckx van de baan en wanneer hij de piste weer vervoegde reed hij in op de Manthey Racing Porsche, waarna beide wagens de strijd moesten staken. Henry Hassid en Anthony Beltoise wonnen met de LP Racing Audi R8 LMS GT2 de race. Nicolas Saelens en Stefan Rosina eindigden met de True Racing KTM X-Bow als vierde maar werden derde in de Pro-Am klasse.
  • LTF
Podium Pro-Am race 1
Podium Pro-Am race 1
Henry Hassid  wist te profiteren van het gewoel na de aanrijding tussen de PK Carsport Audi en de Manthey Racing Porsche om verscheidene plaatsen te winnen en hij pakte tevens de leiding nadat de Lamborghini van Donovan Privitelio lek reed en daarna een wiel kwijt raakte. Jan Krabec profiteerde van de pitstops om met zijn RTR Projects KTM X-Bow de leiding over te nemen maar hij verloor die al snel terug aan de LP Racing Audi nu met Anthony Beltoise aan het stuur. De posities vooraan zouden niet meer wijzigen, terwijl Mattia di Giusto, die de tweede Audi van LP Racing deelde met Stéphane Ratel, Rosina voorbijging voor de derde plaats. Krabec behaalde wel de zege in de Am klasse.

Foto's: GT2 European SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 22 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons