van der Horst

Monza: PK Carsport Audi tweemaal op pole in Pro-Am

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport is het GT2 European Series seizoen uitstekend begonnen. Peter Guelinckx reed in de eerste kwalificatie de derde tijd algemeen en was daarmee de snelste in de Pro-AM klasse. Later op de dag zette Stienes Longin de PK Carsport Audi R8 GT2 op de algemene pole. Nicolas Saelens reed voor zijn debuut op de KTM X-Bow GT2 in de eerste sessie de zevende tijd.
  • Skylimit Events
True Racing - KTM X-Bow GT2
True Racing - KTM X-Bow GT2
De snelste chrono in de eerste kwalificatiesessie was voor Donovan Privitelio in de Iron Lynx Lamborghini Super Trofeo. Met een ronde in 1:48.843 was hij 0.768 seconde sneller dan Klaus Angerhofer met de True Racing KTM X-Bow GT2. Peter Guelinckx klokte de derde tijd in 1:49.637, de beste tijd in de Pro-Am klasse gezien de twee wagens voor hem uitkomen in de Am klasse. Plaatsen vier en vijf waren respectievelijk voor de Manthey Racing Porsche en de Ebimotors Porsche. Saelens (1:50.134) reed de zevende tijd maar was tweede in de Pro-Am klasse.
 
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
In de tweede kwalificatie kropen de Pro geklasseerde rijders achter het stuur en de eerste wagen in de Am klasse vond men pas terug op de zevende plaats. Het was wel de debuterende HRT Mercedes-AMG GT2 bestuurd door Jens Liebhauser. Algemeen toonde Stienes Longin zich de snelste met een ronde in 1:47.892. Hij werd op de tabellen gevolgd door beide Audi’s van LP Racing met Pierre Kaffer (1:47.941) voor Mattia di Giusto (1:48.083). Rosina zette de KTM die hij deelt met Saelens op de vijfde plaats.

Foto's: GT2 European Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 21 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons