Monza: Plaats vijf voor Baert in race 2

Pepe Oriola voor Julien Briché
Pepe Oriola (Brutal Fish Racing Honda Civic) heeft op Monza de tweede race voor de TCR Europe serie gewonnen. Julien Briché (JSB Compétition Peugeot 308), zaterdag nog winnaar van de eerste race, vond op het einde van de race aansluiting bij Oriola en strandde op slechts 0.152 seconde van de winnaar. Nicolas Baert (Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS) lag even op de tweede plaats maar finishte uiteindelijk als vijfde.
Pepe Oriola stond slechts zesde op de grid maar profiteerde op optimale manier van de slipstream van de wagens voor hem om op te schuiven naar de koppositie. Zo ging hij al snel voorbij Baert en toen John Filippi en Mike Halder (Profi Car Team Halder Honda Civic Type-R) elkaar hinderden schoof Pepe Oriola door naar de eerste positie. Baert wist ook optimaal te profiteren van de slipstream van de wagens voor hem en schoof op naar de tweede positie, maar mechanische problemen maakten dat hij uiteindelijk terugviel tot de vijfde plaats.

Nicolas Baert - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Ondertussen stormde Briché, als zevende gestart, naar voor. Nadat hij Mat’o Homola (BRC Racing Team Hyundai i30 N) van de derde plaats had verdrongen ging hij ook voorbij Baert naar plaats twee. De Fransman maakte de aansluiting met Oriola en gunde de Honda-rijder geen rust. In de laatste bocht zette Briché nog zijn Peugeot naast de Honda maar Oriola hield nipt stand. Mat’o Homola pakte de laatste podiumplaats, Jimmy Clairet (Team Clairet Sport Peugeot 308) finishte vierde voor Baert. Mehdi Bennani in de tweede Comtoyou Racing Audi kwam als negende over de streep achter Teddy Clairet (Team Clairet Sport Peugeot 308), Felice Jelmini en Filippi.

Foto's: TCR Europe

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op zondag 27 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.