van der Horst

Monza: Podium op zaterdag voor Benjamin Paque in Porsche Carrera Cup France

Benjamin Paque - Forestier Racing CLRT
Benjamin Paque - Forestier Racing CLRT
De Porsche Carrera Cup France was aanwezig in Monza voor hun voorlaatste weekend van het seizoen. Ook Benjamin Paque (Forestier Racing CLRT) was van de partij en deed het niet onaardig op de Italiaanse snelheidstempel. Op zaterdag eindigde de Luikenaar als derde en was op weg om dit te herhalen op zondag, ware het niet dat onze landgenoot een straf van vijf seconden had en zo terugviel naar een vijftiende stek. Dat terwijl teamgenoot Dorian Boccolacci tweemaal met de winst ging lopen.
  • LTF
Afgelopen weekend stond er geen maat op Boccolacci. De Fransman haalde twee poles en zette deze om in evenveel overwinningen. Dat was vooral nodig, wilde hij Alessandro Ghiretti (Martinet by Alméras) niet te ver laten weglopen. Dat terwijl de derde voornaamste tegenstander Marvin Klein (TFT Racing) belangrijke punten verloor. Op zaterdag met dank aan Paque, die de derde plaats kon claimen en zo ook de overwinning bij de rookies. Op zondag was de Luikenaar op weg om nog eens het podium te bereiken, maar door een penalty van vijf seconden en het eindigen achter de safety car, viel hij ver terug in de uitslag.

Alexandre Leroy - TFT Racing
Alexandre Leroy - TFT Racing
Hiermee pakt Paque wel de leiding over van Mathys Jaubert (TFT Racing) in het rookie-klassement, al is de voorsprong op zondag herleid naar een enkel punt en zal hij dus nog moeten vechten om die titel tijdens de finale in Le Castellet. Ook een andere Belg, Alexandre Leroy, was aanwezig met TFT Racing. Deze haalde ook het podium, hetzij in de Am-klasse op zaterdag met een derde stek. Op zondag viel hij er net naast.

Foto's: Racing International Photography/Diego Onida



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 25 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons