Monza: Podiumplaats voor Max Defourny in race 2

Max Defourny
Max Defourny (MP Motorsport) scoorde eindelijk zijn eerste podiumplaats in de Formule Renault Eurocup, in Monza werd hij in de tweede race derde nadat hij als achtste was gestart. De zege was voor Christian Lundgaard (MP Motorsport), de tweede plaats was voor Lorenzo Colombo (JD Motorsport). Met Lundgaard krijgen we al de vierde verschillende winnaar in vier races.
Max Defourny - MP Motorsport
Vertrokken van op de pole nam Lorenzo Colombo bij de start de leiding van de race voor Christian Lundgaard, Max Fewtrell (R-ace GP) en Yifei Ye (Josef Kaufmann Racing. Alexander Smolyar (Tech 1 Racing) en Alex Peroni (MP Motorsport) reden op elkaar in waarna nog twee wagens betrokken raakten bij het incident en de safety car naar buiten kwam. Bij de herstart waren het Max Fewtrell en Yifei Ye die elkaar raakten en moesten uitwijken in het grind, de Chinese piloot kreeg daarboven op een penalty van 10 seconden.

Podium race 2 Monza
In de zesde ronde kwam de safety car weer de baan om toe te laten de gestrande wagen van Neil Verhagen (Tech 1 Racing) weg te slepen. Bij de nieuwe herstart kon Lundgaard zijn rivaal verrassen en de koppositie over nemen. Achter Lundgaard en Colombo eindigde Defourny als derde na een remonte van de achtste plaats. Logan Sargeant (R-ace GP) en Victor Martins (R-ace GP) maakten de top vijf vol.

Foto's: Georges De Coster

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 22 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.