van der Horst

Monza: podiumplaats voor Nicolas Baert

Podium race 1 TCR Europe Monza
Podium race 1 TCR Europe Monza
Als achtste vertrokken wist Nicolas Baert (Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS) alsnog op het podium te eindigen in een incidentrijke eerste TCR Europe race op het circuit van Monza. De race werd gewonnen door Julien Briché (JSB Compétition Peugeot 308). De Fransman startte als vierde maar profiteerde van een contact tussen Jimmy Clairet en Mehdi Bennani alvorens voorbij Dan Lloyd te gaan.
ulien Briché - JSB Compétition Peugeot 308
ulien Briché - JSB Compétition Peugeot 308
De race werd gekenmerkt door een groot aantal aanrijdingen, naast het incident na de start tussen  Clairet en Bennani reden ook Pepe Oriola en Teddy Clairet elkaar aan waarna de Peugeot van de Fransman nog een tik kreeg van de Audi van Baert. Mike Halder en Mat’o Homola deelden daarna in de brokken. Ondertussen wist Briché een comfortabele voorsprong uit te bouwen en won met 3 seconden voorsprong op Dan Lloyd (Brutal Fish Racing Honda Civic). De Hyundais van Felice Jelmini en John Filippi maakten de top vijf vol. Sami Taoufik (Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS) eindigde op de zesde plaats maar kreeg later tweemaal 30 seconden tijdstraf, jumpstart en aanrijding, aangesmeerd en valt zo terug naar de zestiende plaats.

Foto's: TCR Europe
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op zaterdag 26 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons