van der Horst

Monza: Rowe Racing bezorgt BMW de dubbel - Klassezeges voor Comtoyou

Eng - Wittmann - Yelloly  - Rowe Racing BMW M
Eng - Wittmann - Yelloly - Rowe Racing BMW M
De eerste zege van het nieuwe GT World Challenge Europe-seizoen ging niet geheel onverwacht naar BMW. Rowe Racing pakte de dubbel terwijl merkgenoot WRT af te rekenen kreeg met bandenproblemen. Het trio Philippe Eng, Marco Wittmann en Nick Yelloly (#98) verzilverde hun pole positie om daarna drie uur lang de leiding niet uit handen te geven. De zuster-BMW (#998 - Harper, Verhagen, Hesse) werd tweede nadat Dries Vanthoor (WRT BMW #32) met nog een half uur op de klok een band moest laten vervangen.
  • Prospeed Competition
Vanthoor - Weerts - Van der Linde - Team WRT BMW M
Vanthoor - Weerts - Van der Linde - Team WRT BMW M
De derde podiumtrede was voor de Iron Lynx Lamborghini (#63 - Bortolotti, Caldarelli, Pepper) terwijl Vanthoor, die de BMW deelde met Charles Weerts en Sheldon Van der Linde, nog als zesde finishte. Teamgenoot en publiekslieveling Valentino Rossi nam de start in de WRT BMW #46 en kon lang de toppers bijhouden. Een lekke band, net nadat Augusto Farfus had overgenomen, gooide echter roet in het eten, de auto werd in de garage geparkeerd en zo kwam Maxime Martin zelfs niet aan rijden toe.

Baert - Soulet - Hofer - Comtoyou Racing
Baert - Soulet - Hofer - Comtoyou Racing
Bij Comtoyou Racing verloor men ook al in de beginfase hun Pro-Audi #11. Frédéric Vervisch moest met klaarblijkelijke schade aan de linkerachterophanging de pits opzoeken waardoor we ook Gilles Magnus en Christoper Haase vandaag niet in actie zagen. De andere twee Audi's van het team van Jean-Michel Baert deden het wel uitstekend met ieder een zege in hun klasse. De #21 (Nicolas Baert, Maxime Soulet, Max Hofer) won en werd zevende algemeen terwijl de #12 (Sam Dejonghe, Finlay Hutchison, Loris Hezemans) de primus was in de Silver-klasse en als zestiende werd afgevlagd.

Iron Dames Lamborghini
Iron Dames Lamborghini
De Iron Dames Lamborghini #83 van onder meer Sarah Bovy werd 28e en achtste in Bronze, de AF Corse Ferrari #52 van vader en zoon Machiels en Bertolini 36e en 13e in Bronze.

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 23 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons