van der Horst

Monza: Russell loopt verder uit in het kampioenschap na zege in sprintrace

George Russell - ART GP
George Russell - ART GP
George Russell (ART GP) heeft te Monza de sprintrace voor het FIA Formule 2 kampioenschap gewonnen. Voor de Brit was het zijn vijfde zege van het seizoen en daarmee loopt hij verder uit in de puntenstand. Artem Markelov (Russian Time) en Sergio Sette Câmara (Carlin) vergezelden de Brit op het podium.
Start F2 sprintrace Monza
Start F2 sprintrace Monza
Ralph Boschung (MP Motorsport) en Sergio Sette Câmara (Carlin) startten van op de eerste lijn maar kwamen beiden slecht weg zodanig dat Nicholas Latifi (DAMS) als leider de eerste ronde ingaat. Achter de Canadees volgden George Russell en Artem Markelov. Lang bleef de Canadees niet op kop en zowel Markelov als Russell gingen hem voorbij nog voor de eerste tien ronden waren afgelegd. De Brit kwam als winnaar uit het duel met de Rus nadat deze laatste een foutje maakte.

Podium F2 sprintrace Monza
Podium F2 sprintrace Monza
Sergio Sette Câmara finisht als derde , Latifi werd uiteindelijk vierde. Lando Norris (Carlin) sloot een tegenvallend weekend af met een vijfde plaats. Luca Ghiotto (Campos), Dorian Boccolacci (MP Motorsport) en Jack Aitken (ART GP) waren de overige rijders die punten scoorden. Arjun Maini (Trident) en Antonio Fuoco (Charouz) sloten de top tien af.

Foto's: Racing International Photography



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons