van der Horst

Monza: SMP Racing schenkt Ferrari pole in thuisrace - Vanthoor vooraan

Miguel Molina - Davide Rigon - Mikhael Aleshin
Miguel Molina - Davide Rigon - Mikhael Aleshin
Mikhael Aleshin, Miguel Molina en Davide Rigon hebben de hoge verwachtingen tot dusver ingelosd en stuurden hun Ferrari 488 GT3 naar de pole positie voor de Blancpain GT Series Endurance Cup-seizoensopener op de Autodromo Nazionale di Monza. Vanaf dit jaar wordt het gemiddelde van de chrono van de drie rijders genomen en collectief lijkt SMP Racing dus enorm sterk. Wie echter vriend en vijand verbaasde was Emil Frey Racing met de "oude" Jaguar G3. De bolide werkt geen volledig seizoen af, maar mag dankzij een gunstige BoP en puike Silver Cup rijdersbezetting dus mee starten vanaf rij 1. Dries Vanthoor was met teamgenoten Chris Mies en Alex Riberas in de WRT Audi R8 LMS #1 beste Belg en start op P3.
  • Powercars
Emil Frey Racing Jaguar G3
Emil Frey Racing Jaguar G3
De Jaguar is niet de enige vreemde eend in de bijt vooraan de grid. De oude Reiter Engineering Lamborghini Gallardo R-EX (ook Silver Cup) van Patric Niederhauser, Lenny Marioneck, Mads Siljehaug realiseerde de vierde gemiddelde chrono (+0.051s), waarbij Niederhauser de snelste individuele tijd van het hele veld liet optekenen met 1:47.842. Het moge duidelijk zijn dat de Emil Frey Jaguar en Reiter Lamborghini genieten van een wel zeer gunstige BoP, terwijl ook het verkeer heel wat top auto's parten speelde.

Bentley Continental GT3 #8
Bentley Continental GT3 #8
Snelste Mercedes-AMG GT3 was het Strakka Racing exemplaar #43 van Maxi Buhk, Alvaro Parente en Maxi Götz met de vijfde chrono (+0.166s). R-Motorsport was bij de pinken bij haar eerste optreden in Blancpain GT en kon met de Aston Martin V12 Vantage GT3 beslag leggen op de zevende en de twaalfde startplek voor Maxime Martin. Maxime Soulet was de snelste in de nieuwe Bentley Continental GT3 en vat straks de race aan vanuit negende stelling met de #8, de zusterwagen #7 realiseerde de 17e tijd. Louis Machiels kwam samen met Andrea Bertolini en Niek Hommerson niet verder dan P39.

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
De Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #63, die gisteren nog een last-minute BoP wijziging onderging, start als dertiende, terwijl de Manthey Racing Porsche 911 GT3 R #911 de 18e chrono neerzette en BMW teleurstelde met P30 als beste resultaat.


--- UITSLAG BLANCPAIN GT QUALIFYING (COMBINED) MONZA (PDF) ---

Foto: Georges De Coster & Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op zondag 22 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons