van der Horst

Monza: Tadasuke Makino onverwachte winnaar van de hoofdrace

Tadasuke Makino - Russian Time
Tadasuke Makino - Russian Time
Tadasuke Makino (Russian Time) heeft zaterdag te Monza verrassend de hoofdrace voor het FIA Formule 2 kampioenschap gewonnen. De Japanner nam de start van op de veertiende plaats maar bleek met zijn keuze om te starten op medium rubbers een van de weinige rijders te zijn die de goede keuze maakte. Artem Markelov maakte er een dubbel voor Russian Time van, Alex Albon (DAMS) vervolledigde het podium.
Podium hoofdrace F2 Monza
Podium hoofdrace F2 Monza
Op Makino na kozen alle rijders vooraan om te starten op super soft banden, banden die echter niemand tijdens de kwalificatie had kunnen testen. Die banden bleken echter enorm snel te slijten en al na vijf ronden had Makino zich opgewerkt naar de koppositie. Zo goed als alle rijders moesten dus direct na het openen van het pitwindow binnen komen om banden te wisselen terwijl de japanner rustig een voorsprong uitbouwde. Met nog slechts drie ronden te gaan kwam Makino eindelijk binnen voor super soft banden, waarmee hij moeiteloos de laatste drie ronden afwerkte.

Alexander Albon - DAMS
Alexander Albon - DAMS
Na Artem Markelov en Alex Albon eindigde George Russell (ART GP) op de vierde plaats en loopt in het kampioenschap nog wat verder uit op Lando Norris (Carlin) die zesde werd na Nicholas Latifi (DAMS). Verder in de top tien eindigden nog Sergio Sette Câmara (Carlin), Antonio Fuoco (Charouz), Ralph Boschung (MP Motorsport) en Nyck de Vries (Prema Racing).

Foto's: Racing International Photography
 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons