van der Horst

Monza: Tambay (Sainteloc Audi) voert veld aan in Pre-Qualifying

Sainteloc - Audi R8 LMS GT3 #25
Sainteloc - Audi R8 LMS GT3 #25
Adrien Tambay heeft de snelste chrono gerealiseerd in de Pre-Qualifying-sessie voor de seizoensopener van de GT World Challenge Europe Endurance Cup te Monza. De Fransman zette een 1:47.673 op de tabellen met Sainteloc Racing Audi #25 die hij deelt met Alexandre Cougnaud en Christopher Haase en was daarmee de overige 42 GT3's te snel af. Marco Wittmann (Walkenhorst BMW #34) eindigde de sessie als tweede op +0.124s, voor de enige Bentley in het veld, de CMR Continental GT3 #107 in de handen van Nelson Panciatici. We noteren acht verschillende merken in de top tien en 25 wagens binnen dezelfde seconde.
De eerste Belgische wagen was de WRT Audi #32 van Dries Vanthoor, Charles Weerts en Kelvin van der Linde in dertiende stelling, vijf plekken voor de tweede Sainteloc Audi van onder meer Frédéric Vervisch (#26). Pre-Qualifying werd een kwartier voor het einde afgevlagd met rood na een stevige impact van Jan Kasperlik in de Allied Racing Porsche #222 bij het uitkomen van de tweede Lesmo. Eerder op de dag was de Iron Lynx Ferrari #71 de primus in de ochtendlijke vrije training. Antonio Fuoco legde een rondje Monza af in 1:46.674 op vers rubber.

Foto: SRO



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT World Challenge Europe op zaterdag 17 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons