van der Horst

Monza: Tambay (Sainteloc Audi) voert veld aan in Pre-Qualifying

Sainteloc - Audi R8 LMS GT3 #25
Sainteloc - Audi R8 LMS GT3 #25
Adrien Tambay heeft de snelste chrono gerealiseerd in de Pre-Qualifying-sessie voor de seizoensopener van de GT World Challenge Europe Endurance Cup te Monza. De Fransman zette een 1:47.673 op de tabellen met Sainteloc Racing Audi #25 die hij deelt met Alexandre Cougnaud en Christopher Haase en was daarmee de overige 42 GT3's te snel af. Marco Wittmann (Walkenhorst BMW #34) eindigde de sessie als tweede op +0.124s, voor de enige Bentley in het veld, de CMR Continental GT3 #107 in de handen van Nelson Panciatici. We noteren acht verschillende merken in de top tien en 25 wagens binnen dezelfde seconde.
De eerste Belgische wagen was de WRT Audi #32 van Dries Vanthoor, Charles Weerts en Kelvin van der Linde in dertiende stelling, vijf plekken voor de tweede Sainteloc Audi van onder meer Frédéric Vervisch (#26). Pre-Qualifying werd een kwartier voor het einde afgevlagd met rood na een stevige impact van Jan Kasperlik in de Allied Racing Porsche #222 bij het uitkomen van de tweede Lesmo. Eerder op de dag was de Iron Lynx Ferrari #71 de primus in de ochtendlijke vrije training. Antonio Fuoco legde een rondje Monza af in 1:46.674 op vers rubber.

Foto: SRODit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT World Challenge Europe op zaterdag 17 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons