van der Horst

Monza: Team Speedcar Audi snelste in beide vrije trainingen

V8 Racing - Camaro V8
V8 Racing - Camaro V8
Vijftig wagens dienden zich uiteindelijk aan om deel te nemen aan de openingsmanche van de GT4 European Series te Monza. Onder hen ook de Xwift Racing Events Toyota GR Supra GT4 Evo en de V8 Racing Camaro V8 met onder meer Kenny Herremans achter het stuur. Op vrijdag vonden twee vrije trainingen plaats en in beide sessies ging de beste chrono naar de Team Speedcar Audi R8 LMS GT4 #3. Herremans zette de beste prestatie van de Belgen neer met een twaalfde tijd in de eerste sessie.
  • De Swert Opticiens
Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4
Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4
Hevige regen in de morgen maakte dat de baan er goed nat bij lag bij de start van de eerste vrije sessie voor de GT4 European Series. De piste droogde langzaam op en de chrono’s gingen gestaag naar beneden, maar op 15 minuten van het einde van de sessie werd de rode vlag boven gehaald nadat een Porsche van de baan ging. In de resterende minuten werd er nog sneller gereden en  Benjamin Lariche zette met de Team Speedcar Audi de snelste chrono neer in 1:56.825, 54 duizendste seconde sneller dan Gabriele Piana (Hofor Racing BMW M4). Gael Castelli (CSA Racing Audi R8 LMS) klokte de derde tijd. Kenny Herremans (1:57.569) zette de Camaro V8 op een twaalfde plaats, Antoinne Potty (1:58.292) reed met de Xwift Racing Events Toyota de tweeëntwintigste tijd.  

Team Speedcar - Audi R8 LMS GT4
Team Speedcar - Audi R8 LMS GT4
Op een droge piste in de namiddag gingen de tijden al vlug naar beneden maar het was opnieuw Benjamin Lariche de snelste chrono neerzette nu met een ronde in 1:55.567. Daarmee was hij meer dan een halve seconde sneller dan Enzo Joulié in de Borusan Otomotiv Motorsport BMW M4. De top drie werd afgesloten door Louis Meric (Mirage Racing by MB Performance Aston Martin Vantage GT4). Potty (1:57.392) zette de Xwift Racing Events Toyota op de vierentwintigste plaats terwijl Herremans (1:57.928) de achtendertigste chrono liet optekenen.

Foto's: GT4 European Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op vrijdag 21 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons