van der Horst

Monza: Théo Pourchaire en Jehan Daruvala winnen de sprintraces

Théo Pourchaire - ART Grand Prix
Théo Pourchaire - ART Grand Prix
De twee laatste meetings van de formule 2 worden heel belangrijk voor Théo Pourchaire (ART GP), gezien de resultaten ervan bepalend zullen zijn voor de toekomst van de jonge Fransman. Pourchaire hoopt immers het tweede zitje bij Alfa Romeo in de formule 1 te krijgen en een goed resultaat nu kan de doorslag geven. Opdracht allicht gelukt voor de Fransman in de eerste sprintrace die hij won. Vertrokken van op de eerste lijn in de tweede race wist Jehan Daruvala (Carlin) zijn eerste wedstrijd van het jaar te winnen. Pourchaire wist ditmaal geen positie te winnen en finishte als tiende.
Podium 2021 Formule 2 Monza Sprintrace 1
Podium 2021 Formule 2 Monza Sprintrace 1
Pourchaire startte als vierde in de eerste race maar in de tweed ronde ging hij voorbij Dan Ticktum (Carlin) om acht ronden later langs David Beckmann (Campos) te gaan. Ticktum blokkeerde bij het inhaalmanoeuver van Pourchaire zijn remmen en werd aangereden door Felipe Drugovich (UNI-Virtuosi) met een opgave tot gevolg en ook Beckmann werd in de fout gedwongen toen de Fransman hem voorbij ging. Na de herstart na een safety car periode ging Pourchaire dan ook Jüri Vips (Hitech) voorbij en reed naar de zege.

Ook Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi), had een inhaalrace ingezet en wist nog op te rukken tot de tweede plaats. Ook Christian Lundgaard (ART GP) liet zich opmerken door op te rukken van de negentiende naar de vierde plaats, hij mocht alsnog het podium op nadat Robert Shwartzman (Prema) een tijdstraf kreeg die hem deed terugvallen van de derde naar de zesde plaats. Vips was ondertussen ver terug gevallen en werd pas achtste en Beckmann zelfs tot de tiende. De vierde positie ging zo naar Oscar Piastri (Prema), Liam Lawson (Hitech) sloot de top vijf af.

Jehan Daruvala - Carlin
Jehan Daruvala - Carlin
Daruvala verrastte Beckmann bij de start en reed daarna onbedreigd naar de zege. De Duitser deed er alles aan om de tweede plaats te behouden maar zag achtereenvolgens Bent Viscaal (Trident), Robert Shwartzman (Prema) en Liam Lawson (Hitech) hem voorbijgaan. Vips werd zesde voor Piastri en Zhou.

Foto's: Georges de Coster



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zondag 12 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Italië.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons