van der Horst

Monza: Théo Pourchaire neemt serieuze optie op de titel – punten voor Cordeel

Théo Pourchaire
Théo Pourchaire
Met twee derde plaatsen dit weekend in Monza heeft Théo Pourchaire (ART GP) niettegenstaande de zege van Frederik Vesti (Prema) in de sprintrace, een goede zaak gedaan met het oog op de titel. Vesti torpedeerde immers zondag grotendeels zijn kansen op de titel door al vroeg in de race van de baan te gaan. Amaury Cordeel (Virtuosi) pakte voor de tweede maal dit jaar punten. Hij wist alle hindernissen in de race te omzeilen en klom niettegenstaande twee contacten met een tegenstander op van de negentiende naar de achtste plaats.
Podium hoofdrace Monza
Podium hoofdrace Monza
Vesti was nochtans goed aan de race begonnen, na de start klom hij al snel op van de achtste naar de vijfde plaats maar in een poging om voorbij Roman Stanek (Trident) te gaan, raakten de wagens elkaar en Vesti ging van de baan. Voor de Deen was de race over. Pourchaire, eens hij wist dat zijn rivaal had opgegeven, deed het rustiger aan en liet Oliver Bearman (Prema) en Ayumu Iwasa (DAMS) om zich tevreden te stellen met de derde plaats. De Japanner probeerde nog een aanval in te zetten op de Prema rijder, maar een safety car procedure op twee ronden van het einde van de race maakte inhalen onmogelijk.

Théo Pourchaire - ART GP
Théo Pourchaire - ART GP
Die laatste safety car procedure was wel al de vijfde in de race, waardoor de deelnemers zo goed als de helft van de race achter de safety car doorbrachten. Sorties van Arthur Leclerc (DAMS), Zane Maloney (Carlin), Kush Maini (Campos) en Jak Crawford (Hitech GP) waren verantwoordelijk voor al die onderbrekingen. 


Richard Verschoor (Van Amersfoort Racing) kwam als vierde over de lijn maar een penalty deed hem terugvallen naar de twaalfde plaats. Zo werd Enzo Fittipaldi (Carlin) alsnog vierde en mocht Dennis Hauger (MP Motorsport) de top vijf afsluiten. Jack Doohan (Virtuosi), Jehan Daruvala (MP Motorsport), Cordeel, Ralph Boschung (Campos) en Isack Hadjar (Hitech GP) maakten de top tien vol.  

Foto's: Georges De Coster



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons