van der Horst

Monza: Théo Pourchaire snelste in kwalificatie

Théo Pourchaire - ART GP
Théo Pourchaire - ART GP
Théo Pourchaire (ART GP) deed een goede zaak in het kampioenschap door de pole te pakken voor de hoofdrace van de formule 2 in Monza; Dat leverde hem twee extra punten op terwijl zijn directe rivaal voor de titel Frederik Vesti (Prema) pas de achtste chrono neerzette. Amaury Cordeel (Virtuosi) reed de negentiende tijd.
Théo Pourchaire
Théo Pourchaire
Théo Pourchaire reed al redelijk vroeg in de sessie zijn snelste tijd met een ronde in 1:32.328. De meeste rijders wachtten tot het einde van de sessie om een snelle chrono neer te zetten, maar dat leidde tot heel wat drukte op de baan waardoor niemand beter kon doen dan Pourchaire. Oliver Bearman (Prema) lukte de tweede tijd in 1:32.487. Roman Stanek (Trident) verraste met een derde tijd, hij ging Isack Hadjar (Hitech GP) en Victor Martins (ART GP) vooraf.

Amaury Cordeel - Virtuosi
Amaury Cordeel - Virtuosi
Kush Maini (Campos Racing), Jak Crawford (Hitech GP), Vesti, Richard Verschoor (Van Amersfoort Racing) en Ralph Boschung (Campos) maakten de top tien vol. Deze laatste zal zaterdag in de sprintrace van op de pole starten. Amaury Cordeel (Virtuosi) van zijn kant reed de negentiende tijd.

Foto's: Georges De Coster
   • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons