van der Horst

Monza: Top tien voor Lagrange - zege voor Van Deyzen in de Lamborghini Cup

Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracán
Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracán
Een superieure Vito Postiglione reed de Imperiale Lamborghini die hij deelde met Karl Basz met een comfortabele voorsprong als eerste over de finishlijn in de tweede race voor de Lamborghini Super Trofeo te Monza. Voor Niels Lagrange en Frederik Schandorff (Leipert Motorsport) verliep het in de tweede race al een stuk beter dan zaterdag, zij finishten net binnen de top tien. Van der Horst Motorsport was weer eens aan het feest in de Lamborghini Cup, William Van Deyzen behaalde de klassezege en Gerard Van der Horst pakte de laatste podiumplaats.
Imperiale Racing - Lamborghini Huracan
Imperiale Racing - Lamborghini Huracan
Bij de start was het Dennis Lind (Target Racing) die het voortouw nam en bleef aan de leiding tot bij de pitstop die voorafgegaan werd door een korte safety car periode. Na die verplichte stop nestelde Postiglione die het stuur had overgenomen van Basz, zich vooraan en zou zijn voorsprong langzaamhand verder uitbouwen. James Pull en Kelvin Snoeks (Bonaldi Motorsport) eindigden net als zaterdag op de tweede plaats, de winnaars van race 1, Giacomo Altoè en Job van Uitert (Antonelli Motorsport) eindigden nu op de derde plaats. Loris Spinelli en Juan Perez (Antonelli Motorsport) pakten een onverwachte vierde plaats en de zege in de PRO-AM klasse en dat niettegenstaande ze pas als eenendertigste van start gingen.

Gerard van der Horst - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Gerard van der Horst - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Schandorff  startte als zestiende en wist in zijn stint vier plaatsen goed te maken alvorens het stuur over te geven aan Niels Lagrange die nog twee posities verder oprukte om als tiende over de lijn te komen. Raffaele Giannoni (Automobile Tricolore) won voor de tweede maal op rij in de AM categorie. William Van Deyzen (Van der Horst Motorsport) nam revanche na de pech in de eerste race en won de Club klasse voor Supachai Weeraborwornpong (Team Lazarus) en teamgenoot Gerard Van der Horst.

Foto's: Georges De Coster
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op zondag 22 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons