van der Horst

Monza: Toyota op pole - WRT primus in LMP2

Team WRT - Oreca 07 Gibson
Team WRT - Oreca 07 Gibson
In de vooravond legde Toyota tijdens de kwalificaties in Monza beslag op de eerste startrij. Jose Maria Lopez was in de nummer 7 0.062 seconden sneller dan Brendon Hartley. Het Japanse merk had wel slechts twee tienden van een seconde bonus op de Alpine Hypercar met Nicolas Lapierre achter het stuur. Achter de beide Glickenhaus Hypercars was er een zesde tijd voor WRT. Charles Milesi was de LMP2-concurrentie te snel af, meteen ook de allereerste pole voor het Belgische team in het FIA WEC.
Op drie minuten van het einde diende de sessie wel te worden stilgelegd na een crash van Stoffel Vandoorne in de Jota Oreca 07 #28. Onze landgenoot raakte de LMP2-bolide kwijt bij het uitkomen van de tweede Lesmo.

Iron Dames - Ferrari 488 GTE
Iron Dames - Ferrari 488 GTE
In GTE Pro pakte Kévin Estre de pole in de Porsche #92, Alessandro Pier Guidi (AF Corse Ferrari #51) pakte de tweede startplaats. Ben Keating (TF Sport Aston Martin #33) was de beste in GTE Am. De Iron Lynx Ferrari #85 van ondermeer WEC-debutante Sarah Bovy pakte een verdienstelijke zevende plek, dat is vijf plaatsen beter dan de Dempsey Proton Porsche #88 van onder andere Alessio Picariello.

De FIA WEC 6 Hours of Monza wordt morgen op het middaguur op gang geschoten.

--- Uitslag Kwalificaties 6 Hours of Monza 2021 (PDF) ---

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 17 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons