van der Horst

Monza: Twee Belgen aan de start

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
De voorlaatste manche van de Michelin Le Mans Cup staat dit weekend op het menu. In Monza staan er 24 wagens op de deelnemerslijst: 16 LMP3's en 8 GT3's. Langs Belgische zijde is er wel een daling te melden qua piloten: van vijf nog in Le Mans naar twee.
  • Dreamdrive
Motorsport98 - Ligier JS P320 Nissan
Motorsport98 - Ligier JS P320 Nissan
Drie Belgen moeten verstek geven voor dit weekend. Gilles Magnus die vervangen wordt bij Mühlner Motorsport door Alex Kapadia, komt dit weekend uit in de Slovakiaring, terwijl Ugo de Wilde verplichtingen heeft in Barcelona. Ook Tom Cloet is niet meer van de partij. Wie wel aanwezig is, is Jean Glorieux. De Kortrijkzaan trekt met Laurents Hörr en de DKR Engineering Duqueine als kampioenschapsleider richting Italië. Ondanks de voorsprong van 19 punten zal het duo vooral beide Cool Racing Ligiers in het oog moeten houden. Iemand die dan weer terugkeert is Eric De Doncker. De Brusselaar en Dino Lunardi moesten nog verstek geven in Le Mans, maar zijn nu met de Motorsport98 Ligier terug op het appel.

In de GT3-klasse ligt de Iron Lynx Ferrari van Giacomo Piccini en Rino Mastronardi aan de leiding met 18 punten voorsprong op het Kessel Racing Ferrari duo Michal Broniszewski/David Perel. De twee Italianen willen deze voorsprong dan ook graag uitbreiden met het oog op de finale in Portimão. Naast deze twee Ferrari's staan er nog vier andere wagens van het merk aan de start en ook de Porsche van Pzoberer Zürichsee by TFT is weer aanwezig. Nieuw voor deze meeting is de aanwezigheid van Optimum Motorsport met een McLaren 720S GT3. Deze zal bestuurd worden door Brendan Iribe en Oliver Millroy.

Foto's: Racing International Photography - Michelin Le Mans CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op woensdag 7 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Monza.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons