van der Horst

Monza: Eerste startrij voor Benjamin Paque

Benjamin Paque - CLRT
Benjamin Paque - CLRT
De finale van de Porsche Mobil 1 Supercup wenkt in Monza. Dit weekend gaan we weten wie de opvolger wordt van Dylan Pereira, maar eerst moest de kwalificatie afgewerkt worden. Terwijl de voornaamste titelconcurrenten faalden om zich op de eerste startrijen te zetten, ging de pole naar Harry King (BWT Lechner Racing), voor Dorian Boccolacci (CLRT), Loek Hartog (Team GP Elite) en een sterke Benjamin Paque (CLRT).
Harry King - BWT Lechner Racing
Harry King - BWT Lechner Racing
Terwijl King een mooie marge had tegenover Boccolacci, was het wel spannend om de tweede plaats. De Fransman hield slechts een duizendste seconde over tegenover Hartog. Voor Paque valt er niet veel meer te rapen in het rookie-kampioenschap, maar hij heeft met de vierde startplaats een goede kans om terug op het hoogste schavot in het nevenklassement te eindigen zondag.

Wat de voornaamste titelpretendenten betreft, Bastian Buus (BWT Lechner Racing) en Larry ten Voorde (Team GP Elite), liggen de kaarten anders. Ten Voorde kwam niet verder dan plaats vijf, terwijl Buus pas de negende chrono reed. Maar gezien de Deen een voorsprong heeft van 21 punten, moet de Nederlander winnen en mag Buus niet bij de eerste elf eindigen. Het gaat er dus om spannen tot de laatste ronde morgen.

UPDATE: Na straffen voor Dorian Boccolacci (CLRT) en Loek Hartog (Team GP Elite), zal Paque de race aanvatten van op de tweede startplaats.

Foto's: Georges de Coster - Porsche AG  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons