van der Horst

Monza: Ugo de Wilde pakt meteen de zege in de Formule Renault Eurocup

Ugo de Wilde wint in Monza
Ugo de Wilde wint in Monza
Ugo de Wilde won vandaag in Monza zijn eerste wedstrijd in de Formule Renault Eurocup met JD Motorsport. Ook het Italiaanse team knoopte daarmee na lange tijd weer aan met de zege, en nog wel op eigen bodem; het werd bovendien meteen een dubbel. Onze landgenoot maakte de perfecte bandenkeuze en leidde de race van begin tot einde. Hij gebruikte zowel voor de kwalificaties als de eerste wedstrijd een nieuw setje slicks. Vermits het morgen zou gaan regenen, was het dus een berekende gok van de Wilde. Voor ons Belgen was er overigens nog goed nieuws, want het Belgische M2 Competition dat debuteerde op Europees niveau pakte de laatste podiumtrede met Kush Maini.
Ugo de Wilde - JD Motorsport
Ugo de Wilde - JD Motorsport
Wat de zege van de Wilde nog wat extra glans geeft, is dat hij met zijn 16-jarige leeftijd de jongste deelnemer is uit het ganse startveld. Deze zege doet bovendien terugdenken aan Stoffel Vandoorne, die ook bij zijn debuut in Monza direct won. Dat gebeurde zes jaar geleden, in 2013, toen nog in de Formule Renault 3.5. Naast de Wilde haalden er nog twee andere landgenoten aan de finish, met Amaury Cordeel (17de) en Esteban Muth (19de).

Morgen staat er nog een tweede wedstrijd op het programma, om 13u30.

Foto's: Georges De Coster & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zaterdag 13 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons