van der Horst

Monza: United Autosports wint na incidentrijke race

United Autosports - Ligier JS P320
United Autosports - Ligier JS P320
Gerald Kraut en Scott Andrews hebben met de United Autosports Ligier de manche van de Michelin Le Mans Cup in Monza gewonnen. De Amerikanen kwamen in het tweede uur op een tweede plaats postvatten en dankzij een full course yellow en strategische fouten van andere teams kwam het Anglo-Amerikaanse team bovenaan te staan. Ze wonnen voor de Nielsen Racing Ligier van Anthony Wells en Colin Noble en de Rinaldi Racing Duqueine van Alexander Mattschull en Nicola Varrone.
Het eerste uur van de race mag op zijn minst chaotisch genoemd worden met drie safety car periodes en een full course yellow. Hierdoor probeerden verschillende teams een alternatieve strategie uit. Dat was niet het geval bij Kraut en Andrews, die na 50 minuten al de pits opzochten en dankzij een safety car als derde op de baan kwamen. Terwijl vooraan de Team Virage Ligier verder uitliep, geraakte Andrews voorbij de zusterwagen en ing op jacht naar de winst. Hun geluk was dat het Poolse team een onverwacht langere laatste pitstop afwerkte, waardoor zij vrij baan kregen. Even leek de DKR Engineering te kunnen profiteren dankzij een full course yellow, maar uiteindelijk bleef de United Autosports Ligier met genoeg voorsprong vooraan.

Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Bij de GT3's was Sarah Bovy het meest bedrijvige in het openingsuur door al snel de leiding over te nemen van de zusterwagen en de ferrari af te geven aan haar teamgenote Doriane Pin in die positie. Eerst werd de Ferrari in de pits voorbij gestoken door de TF Sport Aston Martin van Ben Keating en Ross Gunn, terwijl ook de Pzoberere Zürichsee by TFT Porsche van Julian Andlauer en Niki Leutwiler zich mee mengde in de debatten en ook voorbij snelde. Paolo Ruberti in de zuster Iron Lynx Ferrari deed uiteindelijk ook hetzelfde. De Porsche kon zich opwerken naar een tweede plaats in het zog van de Aston Martin, maar omwille van een fout tijdens de pitsstop kregen zij op het einde een drive through penalty die omgezet werd in een tijdstraf van 30 seconden. Hierdoor vallen zij terug naar een vierde plaats en mochten Pin en Bovy alsnog mee op het podium.

Foto's: Michelin Le Mans CupDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zaterdag 10 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Monza.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons