van der Horst

Monza: Van der Horst en Lagrange aan de vooravond van een nieuw spannend seizoen

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Dit weekend wordt in het kader van het Blancpain GT Series Endurance Cup ook de aftrap gegeven van een nieuw seizoen van de Lamborghini Super Trofeo Europe. De snelste merkencup van de wereld blijft maar groeien in populariteit en voor de eerste meeting staan niet minder dan 49 wagens ingeschreven. Uit de Benelux komt onze landgenoot Niels Lagrange (Leipert Motorsport) opnieuw aan de start voor zijn tweede seizoen op rij, terwijl ook de Nederlanders Rik Breukers en Hans Fabri er opnieuw bij zijn. Uiteraard tekent ook het Nederlandse Van der Horst Motorsport voor het derde seizoen op rij present met vaste rijders Gerard van der Horst en William van Deyzen.
  • St. Paul
Niels Lagrange - Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Niels Lagrange - Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Vanaf dit jaar wordt er voor het eerst gebruikgemaakt van de Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo, die te herkennen is aan de typische luchtinlaat op het dak die overloopt in een kleine haaievin. Er staan dit jaar zes manches op het programma waarvan er vijf verreden worden samen met de Blancpain GT Series. Een van de hoogtepunten van het seizoen wordt de manche in het voorprogramma van de 24 Uur van Spa, terwijl de Lamborghini World Final gehouden wordt op de omloop van Vallelunga. Iedere manche bestaat uit twee races over 50 minuten met een verplichte pitstop tussen de 25ste en 30ste minuut.

Niels Lagrange is met zijn nieuwe co, de Deen Frederik Schandorff, gepromoveerd richting Pro en heeft er duidelijk zin in. Al beseft de Chrisal-rijder dat een podium zeer moeilijk zal worden in een dergelijk groot veld met grote namen.
"We gaan uiteraard ons best doen. De testen met de evokit waren in ieder geval veelbelovend en Frederik paste zich bijzonder snel aan. Het verschil was vooral voelbaar in de Parabolica. Ondanks het feit dat we nog geen goed zicht hebben op de concurrentie maar afgaande van onze prestaties vorig seizoen, ambieer ik toch een plaats richting de top 5. Vorig seizoen waren we er ook regelmatig in de buurt van de top 5 terug te vinden.

Gerard van der Horst - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Gerard van der Horst - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Gerard van der Horst en zijn vaste kompaan William van Deyzen zijn voor de het derde seizoen op rij van de partij en na twee titels in de Lamborghini Cup, gaat Gerard voor een derde op rij. De Nederlander ging tijdens zijn debuutseizoen ook lopen met de wereldtitel in de Cup en beiden waren ook afgelopen winter actief in enkele races van de Lamborghini Super Trofeo Middle East met wedstrijden in Dubai en Abu Dhabi.


Gerard van der Horst - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Gerard van der Horst - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
"Aangezien onze vaste coaches Sam Dejonghe en Frédéric Vervisch momenteel een druk programma hebben, willen we hen uiteraard niet opeisen en zijn we richting de testdays gegaan met de ervaren Rik Breukers terwijl Massimo Bottiglieri dit seizoen onze vaste engineer wordt. Het wordt meer dan waarschijnlijk een zeer hoogstaand kampioenschap met een zwaardere concurrentie dan ooit in de Lamborghini Cup. We waren van plan om samen met Sam en Frédéric in Pro-Am uit te komen, maar die plannen hebben we voorlopig moeten opbergen. Het zou uiteraard schitterend zijn om een derde titel op rij te realiseren in de Lamborghini Cup. Samen met William beleven we veel plezier in de Trofeo en meer bepaald de Cup. Het is nog koffiedik kijken naar de concurrentie die waarschijnlijk de zwaarste ooit zal worden voor ons. We gaan onze huid duur verkopen", aldus een optimistische Gerard van der Horst.  


Foto's: Niels Vaeck - Ronald Janssens - Van der Horst Motorsport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op donderdag 19 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons