van der Horst

Monza: Van Glabeke uit chaotische race geknikkerd

Patrick Van Glabeke & Louis-Philippe Soenen - Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke & Louis-Philippe Soenen - Ferrari 488 GT3
De kwalificatierace die in Monza het seizoen 2018 inluidde is geëindigd onder code rood na eerder enkele safety cars en een chaotische race. Daarin was onze landgenoot Patrick Van Glabeke het grootste slachtoffer. Hij werd er tijdens de start uit geknikkerd toen hij in tweede positie na Cordoni de eerste bocht indook.
  • Prospeed Competition
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Na een spannende kwalificatie vonden we de Ferrari's van Cordoni, Hook en Van Glabeke op de eerste drie startplaatsen, gevolgd door de BMW van Ojjeh en de Lambo's van Gosselin en McKenzie. Negen wagens zaten binnen een seconde waardoor we ons dus aan een spannende race mochten verwachten.Louis-Philippe Soenen - Ferrari 488 GT3
Louis-Philippe Soenen - Ferrari 488 GT3
Cordoni schoot het best uit de startblokken met in zijn zog Van Glabeke die sneller was dan merkgenoot Hook. Deze trachtte in de eerste bocht binnendoor te duiken, maar daar zat reeds de Lamborghini van Gosselin die in een soort van kamikaze start ook naar de tweede plaats wou oprukken. Beiden gingen door het gras en daardoor tikten ze de onfortuinlijke Van Glabeke rond. Onze landgenoot moest de pits in om ondermeer een lekke band te laten vervangen terwijl even later ook Hook van de baan ging. Ook Häring ging naast de piste rijden en aan het slot van de race kwam het nog tot een zware crash in de parabolica. Onder code rood werd de wedstrijd vroegtijdig afgevlagd. Cordoni won de race voor Ojjeh en Frers terwijl Soenen en Van Glabeke respectievelijk 13de en 16de werden. We verwachten morgen een kanonstart van de 1Maniac-rijder.

Foto: Martijn Wouters & Vincent Wouters

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 21 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons