van der Horst

Monza: Vesti houdt de spanning in de titelstrijd

Opgave Amaury Cordeel
Opgave Amaury Cordeel
Frederik Vesti (Prema) won in Monza de sprintrace van de formule 2 en komt in de tussenstand zo weer dichter bij Théo Pourchaire (ART GP) die pas als vierde over de finish kwam. Voor Amaury Cordeel (Virtuosi) was de race al over na minder dan één ronde. Hij werd aangetikt vlak na de start en ging van de baan, waarna de opgave volgde.
Frederik Vesti - Prema
Frederik Vesti - Prema
Vesti vertrok als derde maar nam al van bij de start de leiding voor Ralph Boschung (Campos) en Richard Verschoor (Van Amersfoort Racing). De sortie van Cordeel bracht de safety car naar buiten maar vanaf de race herstart werd nam Vesti opnieuw het voortouw. Maar een nieuwe safety car periode bracht het peloton weer samen. Victor Martins (ART GP) probeerde Vesti nog onder druk te zetten, maar lukte er niet in om de eerste positie over te nemen.

Victor Martins - ART GP
Victor Martins - ART GP
Richard Verschoor werd derde voor Pourchaire. De Fransman startte pas als tiende maar wist dus heel wat plaatsen goed te maken. Kush Maini (Campos Racing) maakte de top vijf vol. Oliver Bearman (Prema), Arthur Leclerc (DAMS) en  Roman Stanek (Trident) pakten de resterende punten.

Foto's: Georges De Coster
   • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons