van der Horst

Monza: Volle startgrid GT4 European Series telt ook twee Belgische teams

Start race 1 European GT4 Series
Start race 1 European GT4 Series
De GT4 European Series belooft ook dit jaar een groot succes te worden. Voor de openingsmanche die dit weekend te Monza plaatsvindt, schreven zich niet minder dan 37 wagens in. Maar liefst 11 constructeurs en 23 teams zijn vertegenwoordigd waaronder ook twee Belgische teams.
CMR Alpine voor de HHC Motorsport Ginetta
CMR Alpine voor de HHC Motorsport Ginetta
Met Alpine, Aston Martin, Audi, BMW, Chevrolet, Ekris, Ginetta, KTM, McLaren, Mercedes-AMG en Porsche tellen we niet minder dan 11 merken aan de start van de twee races in Italië. De 23 teams die present tekenen komen uit alle uithoeken van Europa en ook ons land wordt vertegenwoordigd door twee teams die hoge ogen kunnen gooien in het kampioenschap.  

SRT - Mercedes-AMG GT4
SRT - Mercedes-AMG GT4
Selleslagh Racing Team, dat vorig jaar al bij de smaakmakers van het kampioenschap behoorde, keert terug met opnieuw drie Mercedes AMG GT3. Vinden we op de wagen #31 twee met Bas Schouten en Junior Strous twee Nederlanders terug, dan kunnen de twee overige bolides rekenen op een volledige Belgische bezetting met Guillaume Dumarey/Jean Glorieux op de #30 en Jean-Luc Behets/Johan Vannerum op de #32.

Street Art Racing - Aston Martin vantage GT4
Street Art Racing - Aston Martin vantage GT4
Street Art Racing verdubbelt zijn inzet voor dit jaar tot twee wagens en opteert voor de nieuwe Aston Martin Vantage GT4. De rijders komen allen uit een verschillend land met ondermeer de Fransman Julien Darras, de Tsjech Pascal Bachman, de Luxemburger Clément Seyler, maar vooral ook onze landgenoot Jamie-Jason Vandenbalck die de wagen #7 deelt met Darras en niet minder dan de titel viseert. Verder merken we op de deelnemerslijst ook nog Benjamin Lessennes op die de TCR ruilt voor de GT4 en uitkomt op een McLaren 570S GT4 van het Nederlandse Equipe Verschuur.

Foto's: GT4 European Series, Niels vaeck & Selleslagh Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op dinsdag 9 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons