van der Horst

Monza: Winst voor Toyota - WRT pakt podium in LMP2

Start FIA WEC 6h of Monza 2021
Start FIA WEC 6h of Monza 2021
Mike Conway, Kamui Kobayashi en Jose-Maria Lopez hebben in hun Toyota #7 de 6 Hours of Monza gewonnen. De zusterwagen kende veel technische problemen, hierdoor kon de Alpine #36 als tweede finishen. Negrao, Lapierre en Vaxiviere hadden een minuut achterstand op de winnaar. Derde algemeen en snelste LMP2 was de United Autosports #22 met Hanson, Scherer en Albuquerque. WRT, dat de pole in de klasse pakte, eindigde als tweede in LMP2 en vijfde algemeen, achter de Glickenhaus #709.
Milesi, Frijns en Habsburg (Team WRT)
Milesi, Frijns en Habsburg (Team WRT)
Na de crash tijdens de kwalificaties kon Stoffel Vandoorne nog goed terugkomen in de wedstrijd, de Jota Oreca #28 kwam als achtste algemeen en vijfde in LMP2 binnen. Estre en Jani (Porsche #92) konden hun pole omzetten in de zege in GTE Pro. In Am was het wel een Ferrari die zegevierde, de #83 van Perrodo, Nielsen en Rovera. Alessio Picariello (Dempsey Proton Porsche #88) eindigde als zesde, twee plaatsen voor Sarah Bovy (Iron Lynx Ferrari #85).

--- Uitslag FIA WEC 6 Hours of Monza 2021 (PDF) ---

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op maandag 19 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons