Monza: Zege voor Alexander Smolyar – pech voor Ugo de Wilde

Ugo de Wilde - JD Motorsport
De tweede race voor de Formule Renault Eurocup in Monza vond plaats in uiterst moeilijke weersomstandigheden. De winnaar van de eerste race, Ugo de Wilde (JD Motorsport), moest na een mindere kwalificatie midden in het veld starten en werd al van bij het vrijgeven van de race geëlimineerd na een crash met Xavier Lloveras (Global Racing Service). Alexander Smolyar (R-ace GP) was de beste in de helse omstandigheden. Hoogst geklasseerde Belg was Amaury Cordeel (MP Motorsport), die de negende plaats pakte.
Amaury Cordeel - MP Motorsport
Smolyar stond op de pole, maar vanwege de regen moest er achter de safety car gestart worden. Na drie trage ronden werd de race vrijgegeven, onmiddellijk gevolgd door een neutralisatie nadat Alessio Deledda in contact was gekomen met Patrick Schott en ook de Wilde en Lloveras in elkaar haakten. Na de herstart nam Smolyar resoluut de leiding terwijl Victor Martins voorbij Lorenzo Colombo ging naar de tweede plaats, maar een nieuwe aanrijding bracht de safety car opnieuw naar buiten. Amaury Cordeel lag kort na de herstart zevende, maar verloor twee plaatsen aan Caio Collet (R-ace GP) en Patrik Pasma (Arden Motorsport).

Alexander Smolyar - R-ace GP
De posities wijzigden niet meer en Alexander Smolyar won voor Victor Martins, Lorenzo Colombo en Oscar Piastri. M2 Competition-rijder Kush Maini pakte de vijfde plaats en was voor de tweede keer op rij de beste rookie. Cordeel behield zijn negende positie tot aan de meet, Esteban Muth (M2 Competition) finishte als vijftiende. In de tussenstand neemt Victor Martins de leiding met 30 punten, Lorando volgt op vier punten. Smolyar en de Wilde hebben beiden 25 punten.

Foto's: Georges De Coster

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 14 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.