van der Horst

Monza: Zege voor Job van Uitert/Giacomo Altoè - podium voor Van der Horst in Lamborghini Cup

Gerard Van der Horst
Gerard Van der Horst
Giacomo Altoè en Job van Uitert (Antonelli Motorsport) hebben te Monza een incidentrijke eerste race voor de Lamborghini Super Trofeo gewonnen. James Pull/Kelvin Snoeks (Bonaldi) en Kikko Galbiati/Joffrey De Narda (Antonelli Motorsport) pakten de overige podiumplaatsen. Voor Niels Lagrange (Leipert Motorsport) werd het een race om snel te vergeten, hij kwam met zijn ploeggenoot Frederik Schandorff niet verder dan de achtendertigste plaats. Beter verging het Gerard Van der Horst (Van der Horst Motorsport), hij finishte op de tweede plaats in de Lamborghini Cup na Supachai Weeraborwornpong (Team Lazarus).
  • De Swert Opticiens
Lamborghini Huracán Super Trofeo @ Monza
Lamborghini Huracán Super Trofeo @ Monza
De eerste race van de Lamborghini Super Trofeo werd er een met veel incidenten en Giacomo Altoè en Job van Uitert pakten slechts in extremis de overwinning. James Pull (Bonaldi) reed op enkele honderden meters van de finish nog aan de leiding maar zijn wagen verloor plots alle snelheid en Van Uitert ging hem net voor de meet nog voorbij om te zegevieren met een minieme voorsprong. Voordien kenden verscheidene van de wagens die vooraan meestreden al te kampen met problemen en moesten de strijd staken. Zo kwam James Pull pas op anderhalve minuut van het einde van de wedstrijd vooraan postvatten nadat Karlo Basz die aan de leiding reed plots heel wat snelheid verloor en wegzakte naar de 25ste plaats.

Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracán
Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracán
Ook de wagen van Niels Lagrange bleef niet van problemen gespaard, na een matige kwalificatie was onze landgenoot opgerukt tot aan de poorten van de top tien maar na de pitsstop die gevolgd werd door een safety car procedure, kreeg zijn teamgenoot Frederik Schandorff te kampen met problemen met de benzinetoevoer en verloor heel wat plaatsen. Takashi Kasai en Philipp Wlazik (VS Racing) wonnen in de PRO-AM klasse en eindigden bovendien vierde algemeen. De zege in de AM categorie ging naar Raffaele Giannoni (Automobile Tricolore) na een penalty straf voor Cedric Leimer.
 
William Van Deyzen - Van der Horst Motorsport
William Van Deyzen - Van der Horst Motorsport
In de Lamborghini Cup klasse haalde Van der Horst Motorsport opnieuw het podium, Gerard Van der Horst werd tweede in de klasse en moest alleen Supachai Weeraborwornpong voor zich dulden. William Van Deyzen maakte ook aanspraak op een podiumplaats maar toen hij op de tweede plaats lag liep zijn wagen vooraan schade op en viel hij terug naar de achtste positie.

Foto's: Georges De Coster


 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op zaterdag 21 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons