Monza: Zege voor Peter Guelinckx en Stienes Longin in race 2

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Peter Guelinckx en Stienes Longin hebben in Monza de tweede race voor de Fanatec GT2 European Challenge gewonnen. Longin duelleerde in het begin van de race met Pierre Kaffer en na de pitstop nam Guelinckx de koppositie maar zag alsnog de KTM van Nicolas Saelens hem voorbijgaan, maar een penalty van 51 seconden wierp de KTM terug naar de achtste plaats.
Podium race 2 Monza
Longin remde als laatste in de eerste bocht en nam zo de leiding van de race voor Kaffer (LP Racing Audi R8 LMS GT2). Kaffer vond alsnog een gaatje en nam de koppositie over en ook Reinhard Kofler wrong zich voorbij de PK Carsport Audi. Maar de True Racing KTM kreeg een penalty voor het veroorzaken van een crash en werd ver teruggeslagen. Na de pitstops lag Michael Doppelmayr met de LP Racing nog steeds op kop maar Peter Guelinckx zette hem onder druk. De PK Carsport rijder slaagde er in om de leiding over te nemen maar ook Nicolas Saelens in de True Sport KTM wist de LP Racing Audi in te halen. Saelens kleefde aan de bumper van de Audi en ging voorbij Guelinckx om als eerste over de finishlijn te komen. Maar 51 seconden straftijd voor verschillende inbreuken op de piste en in de pits wierpen de KTM van Saelens en Rosina ver terug. Zo werden Hassid/Beltoise (LP Racing Audi R8 LMS GT2) nog tweede en pakte Krabec RTR Projects de laatste podiumplaats in en won ook de Am klasse.

Foto's: Fanatec GT2 European Series & Racemail Press

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 23 april 2023.