van der Horst

Monza: Zege voor Team Speedcar Audi in eerste race GT4 European Series

V8 Racing - Camaro V8 GT4
V8 Racing - Camaro V8 GT4
In de eerste race voor de GT4 European Series op het circuit van Monza startten onze landgenoten te ver op de grid om aanspraak te maken op de ereplaatsen. Toch wisten Kenny Herremans en Dante Rappange met de V8 Racing Camaro op te rukken naar de twaalfde plaats, tevens tiende in de Silver Cup. Antoinne Potty en Etienne Cheli eindigden achttiende algemeen. De zege ging naar de Team Speedcar Audi van Benjamin Lariche en Robert Consani, die tot nu al gans het weekend vooraan te vinden was.
De race verliep niet zonder incidenten. Na vijf ronden besloot men een Full Course Yellow naar boven te halen, maar sommige rijders begrepen blijkbaar niet goed wat dit betekende en minderden geen snelheid waarop enkele wagens op elkaar reden en de race werd stopgezet met de rode vlag. Na 25 minuten volgde een herstart en Lariche had nog steeds de leiding, maar Gael Castelli (CSA Racing Audi R8 LMS GT4) wist de koppositie over te nemen waarop Lariche binnen kwam voor de verplichte pilotenwissel.

Team Speedcar - Audi R8 LMS GT4
Team Speedcar - Audi R8 LMS GT4
Castelli verloor tijd in het verkeer en wanneer Alexandre Cougnaud het stuur overnam was zijn voorsprong op Robert Consani helemaal weggeslonken. Al snel nam de Team Speedcar Audi de leiding weer over en Cougnaud verloor nog twee plaatsen aan de Borusan Otomotiv Motorsport BMW M4 van Tom Edgar en de Hofor Racing BMW M4 van Gabriele Piana. De zege in de Pro-Am klasse was voor de Code Racing Development Alpine A110 van Loïc Villiger/Antoine Leclerc, die negende algemeen werd. De AVR-Avvatar Porsche 718 Cayman van Julien Piguet/Alban Varutti was primus in de Am klasse.

Foto's: GT4 European SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zaterdag 22 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons