van der Horst

Mooie finales luiden start WSK Euro Series in

Start OK
Start OK
Amper een week na de derde en vierde ronde van de WSK Super Master Series, gingen de WSK Euro Series van start. Niet in Adria zoals vorige week, wel in Sarno, op het Circuito Internazionale di Napoli aan de voet van de Vesivius. Opnieuw verschenen er een hele resem Belgen aan de start maar helaas kon niemand van hen zich tonen in de, over het algemeen, mooie finales.
Lenn Nijs
Lenn Nijs
Lenn Nijs, nog steeds onze enige landgenoot in de 60Mini klasse, wist aanvankelijk de snelheid van Adria mee te nemen naar Sarno. Na opnieuw een hele sterke kwalificatie, die eindigde op P3 algemeen, reed Nijs ook prima heats die hem een tiende plaats algemeen opleverden. Dat betekende als vijfde starten in de prefinale op zondag. Maar daarin leek het alsof de snelheid zoek was. Hij werd al in de openingsronde wat teruggedrongen en verloor ook daarna nog enkele plaatsen. Nijs eindigde als vijftiende en plaatste zich zo alsnog voor de finale waarin hij weer wat plekken wist goed te maken. De Limburger kwam als 18e over de streep in een wedstrijd die gewonnen werd door Kean Nakamura voor de winnaar van vorige week, Dmitry Matveev. Vanzelfsprekend is Nakamura de leider in de tussenstand van de Euro Series.

Ean Eyckmans
Ean Eyckmans
De Belgen in de OK Junioren kwamen met vertrouwen aan in Sarno. De stijgende lijn in de prestaties van Tom Braeken, Ean Eyckmans en Douwe Dedecker gaf het vertrouwen van de drie rookies in deze klasse een boost. En dat bleek meteen in de kwalificaties waarin Dedecker naar P8 reed en Eyckmans als 14e geklasseerd stond. Tom Braeken volgde wat verderop op P33 en bleef ook na de heats rond die plek hangen. Dedecker hield stand in de top tien en Eyckmans besloot de heats als 22e. Onze landgenoten kwamen alle drie samen uit in prefinale B. Deze werd gewonnen door Tuuka Tapponen maar het was natuurlijk vooral uitkijken naar wat Dedecker, Braeken en Eyckmans presteerden. Dedecker besloot de race als achtste, Eyckmans en Braeken zochten elkaar op, op P14 en P16. Helaas draaide de finale daarna uit op een kleine anticlimax. Eyckmans had nog steeds last van de banden die hij op zondag onder Kosmic had zitten, waardoor de snelheid er niet helemaal uitkwam. Hij finishte als 23e, net voor Tom Braeken die opnieuw een goede finale reed. Dedecker mocht als vijftiende van start maar kreeg al in de openingsronde een beuk die hem jammergenoeg tot opgave dwong. Vooran verloor Taponen de leiding al snel aan Igor Cepil terwijl ook Alfio Spina mee langszij glipte. Al snel ging Spina naar de leiding om daarna langzaam maar zeker een kloofje uit te bouwen en hij als eerste richting het zwart wit geblokt reed. Cepil en Taponen vervolledigden de top drie.

Kobe Pauwels
Kobe Pauwels
Twee Belgen verschenen aan de start in de OK klasse. Kobe Pauwels moest de manches van de WSK Super Master Series aan zich voorbij laten gaan wegens afspraak in Holjes met de cross-kart maar maakte in Sarno zijn wederoptreden op het hoogste niveau van de kartsport. Ook Luca Leistra verscheen opnieuw aan de start maar zowel voor Leistra als Pauwels zou het een moeilijk weekend worden. Oliver Gray en Juho Valtanen deelden de eerste startrij voor de finale en het was Valtanen die als leider door de eerste bocht ging. In de vierde ronde nam Gray de leiding over. Valtanen voelde rondenlang de hete adem van Kimi Antonelli in zijn nek, die op enkele ronden van het einde een gaatje vond en P2 overnam. De leider Gray was dan wel al gaan vliegen en zo boekte de Brit, op een birelART / Charles Leclerc chassis zijn eerste overwinning van het seizoen. Toch nog succes voor Leclerc dus in wat voor hem persoonlijk geen al te best weekend was. Antonelli besloot als tweede voor Valtanen. Onze landgenoten Pauwels en Leistra wisten nog enkele plekken goed te maken en finishten als 21e en 24e in de OK finale. 

Riccardo Longhi
Riccardo Longhi
In de KZ2 verschenen net zoals vorige week geen Belgen aan de start. Riccardo Longhi won de finale voor zijn thuispubliek ten koste van Adrien Renaudin en zijn landgenoot Giusepe Palomba. 

Na twee biijzonder drukke weken is het nu tijd voor rust, alvorens de WSK Euro Series weer verder gaan in Lonato. 

Foto's: FM-ImagesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 13 juli 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons