van der Horst

Morocco Desert Challenge: Igor Bouwens pakt eindzege

Zege voor het Gregoor Racing Team in de Morocco Desert Challenge
Zege voor het Gregoor Racing Team in de Morocco Desert Challenge
Igor Bouwens en het Gregoor Racing Team hebben de eindzege beet in de Morocco Desert Challenge. Met hun Iveco T-Way wonnen ze vijf van de acht etappes en verzamelden zo een voorsprong van 2u01’20” op de Italiaan Claudio Bellina.
Vorig jaar waren Igor Bouwens, navigatrice Syndiely Wade en boordwerktuigkundige Ulrich Boerboom nog tweede in deze Morocco Desert Challenge, en het jaar voordien hadden ze de Tunisia Desert Challenge gewonnen, een vergelijkbare wedstrijd van dezelfde inrichter. Een bijzonder fraai palmares dus in de grootste rallyraids buiten de Dakar. Dit nieuwe succes is ook ideaal om de ontgoocheling door te spoelen die ze tijdens de recentste Dakar kregen te verwerken. Toen werden ze op de derde dag in de steek gelaten door de motor.

Op Marokkaanse bodem sloegen ze keihard terug. Igor en co wonnen de eerste vier etappes en legden daarmee de basis van hun overwinning. Halfweg de wedstrijd stond een voorsprong van 2 uur op de tabellen. Gelukkig maar, want net toen de cruciale duinenritten eraan kwamen, werd zowel Igor als Syndiely ziek. Maar ook die moeilijkheden kwamen ze te boven en op de slotdag haalden ze nog één keer uit met een vijfde ritzege.

“We hebben een heel goede week achter de rug”, vertelt Igor Bouwens. “De vrachtwagen heeft geen krimp gegeven, we hebben alleen banden moeten verwisselen. Voor de rest hebben de mannen haast geen werk gehad. Zo zou het altijd moeten zijn. Voor een stuk komt dat misschien ook omdat ik voorzichtiger heb gereden. We hadden al snel een mooie voorsprong en vanaf dan had het geen zin meer om te forceren. We hebben nog even gas gegeven toen we op de voorlaatste dag verkeerd waren gereden. De grootste moeilijkheid kwam toen ik me anderhalve dag heel ziek gevoeld heb met maag- en darmklachten. Toen werd het wel zwaar. De slotrit bestond uit snelle pistes. Ik heb er gewoon een goed tempo gereden toch nog gewonnen. Deze overwinning maakt de ontgoocheling van de Dakar goed, al hebben we daar hier in Marokko eigenlijk nooit over gepraat. Het is een heel plezante week geweest.”

Ook teambaas Gregoor Bouwens zag dat het goed was. “Een rally met weinig stukken, dat is ook eens plezant. De mannen hebben weinig moeten sleutelen en de sfeer in het team was heel de week goed. Na onze terugkomst gaan we deze overwinning vrijdag vieren met pers en supporters.”

Team Gregoor wenst ook Davy Lenaerts en Koen Slegers een dikke proficiat. De streekgenoten waren elfde en beste Belg bij de SSV’s, en wonnen de klasse SSV Open.

Persbericht Gregoor Trucks
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Africa Eco Race op zondag 21 april 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons