van der Horst

Mosa Frein met Pagid Racing partner van TCR Benelux

TCR Benelux
TCR Benelux
Het is een gegeven waarmee elke coureur rekening dient te houden: om een snelle ronde te kunnen afhaspelen moet je goed kunnen… remmen! Met zekerheid en zo doeltreffend mogelijk. Wetende dat de auto’s in de TCR Benelux zeer gelijkaardig zijn en de verschillen enkel worden gemaakt door de stuurmanskunst, is het primordiaal om over goede remschoenen te beschikken. Het lag voor de hand dat Kronos Events hiervoor een beroep zou doen op de professionele diensten van Mosa Frein van Marc Raway dat alle TCR-auto’s zal voorzien van Pagid Racing-remblokken.
Marc Raway is dan ook al vele jaren gespecialiseerd in het “goed laten remmen” van race-auto’s. Zo’n dertig jaar geleden begon hij te werken voor Ferodo, toen een naam als een klok in de racerij, en kreeg hij de gelegenheid van zijn passie een vaste bezigheid te maken.

“Na een zeer aangename tijd en het leren van het vak, vond ik het ogenblik gekomen om een eigen zaak op te starten en gezien ik mijn basis zou hebben in het Naamse, werd er gekozen voor de Latijnse naam van de Maas, Mosa Frein dus,” legt Marc uit. “Dat wij de TCR Benelux zullen voorzien van Pagid Racing-remmen, beschouwen wij als een uitdaging, en ook omdat wij het initiatief van Kronos Events willen steunen om de circuitsport terug nieuw leven in te blazen. Het uniformiseren van het aspect van de remmen is daarenboven een manier om de kosten te drukken en alle deelnemers op een voet van gelijkheid dezelfde kansen te geven.”

Mosa Frein dat zijn twaalf medewerkers die instaan voor de technische begeleiding en aanwezig tekenen tijdens één van de vele race-weekends. Mosa Frein is immers ver over de grenzen actief, zoals in de kampioenschappen van ELMS en Blancpain GT Series.

“Wij zijn gespecialiseerd in alle remsystemen en koppelingen en onze activiteit is voor 95% het verdelen van de grootste merken. Quasi uitsluitend voor de racerij en een klein gedeelte industriële activiteiten. Zelf producten ontwikkelen doen wij minder, omdat de technische bijstand al zeer arbeidsintensief is en wij absoluut een perfecte service willen geven aan al onze klanten. De remsystemen voor de TCR Benelux worden door Pagid Racing ontwikkeld, maar volledig op basis van de gegevens die wij verkregen van de constructeurs.”

Eén feit staat vast: als op 21 mei op het Circuit de Spa-Francorchamps de start is gegeven van de allereerste TCR Benelux-race en de deelnemers de Source-bocht ingaan, zal de dan leidende auto wellicht op de meest efficiënte wijze de… Pagid Racing-remmen hebben weten te benutten!
 
Kronos Events press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op maandag 16 mei 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons