van der Horst

Moscow: Blomqvist snelste - Martin achtste (UPDATE: Blomqvist verliest pole)

Tom Blomqvist
Tom Blomqvist
In de kwalificaties voor de tweede DTM race te Moskou, een sessie waarin opvallend de tijden nog een stuk sneller waren dan gisteren, reed Tom Blomqvist (BMW) zich naar zijn derde pole van het seizoen. Bruno Spengler zorgde voor een volledig eerste startrij voor BMW. Audi palmde met Mattias Ekström en René Rast de tweede startrij in, het omgekeerde scenario in vergelijking met gisteren. Paul di Resta was de snelste Mercedes op plaats vijf, Lucas Auer stelde alweer teleur met de veertiende tijd. Met vijf BMW's in de top acht zagen we ook onze landgenoot Martin een achtste tijd rijden, al een stuk beter dan gisteren.
Update: Tom Blomqvist verliest zijn pole omdat de wagen niet de verplichte minimum hoeveelheid brandstof bevatte bij de technische keuring, er zat minder dan 1 kg in de tank van de BMW. Bruno Spengler erft de pole over.

Foto: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 23 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons