van der Horst

Moscow: Opvallende zege voor Engel - opgave voor Martin

Maro Engel
Maro Engel
Maro Engel (Mercedes), niet de meest succesvolle DTM-piloot, heeft een opvallende overwinning geboekt in Rusland. Na bescheiden resultaten tussen 2008 en 2011 besloot de Duitser dit jaar zijn comeback te maken, tot nu toe met andermaal bescheiden resultaten. Vertrokken als voorlaatste kwam hij echter in de eerste ronde reeds binnen voor de verplichte pitstop en nadat de safety car wat later buiten kwam, deed hij een gouden zaak met zijn allereerste DTM-zege als gevolg. Zijn beste resultaat tot nu toe was zesde, Hockenheim 2009.
Start race 2
Start race 2
Poleman Tom Blomqvist (BMW) bleek na de kwalificatie niet genoeg brandstof aan boord te hebben en werd naar de laatste plaats op de grid gedegradeerd. Bruno Spengler (BMW) erfde zo de leiding en behield deze door Mattias Ekstöm (Audi) af te blokken bij de start. In de zesde ronde schoot Maxime Martin (BMW) rechtdoor in de vangrail nadat zijn remmen in brand vlogen en de race werd geneutraliseerd. Marco Wittmann (BMW), Loïc Duval (Audi), Engel en Blomqvist hadden reeds hun pitstop afgewerkt en waren dus sterk in het voordeel nu.

Bruno Spengler houdt Mattias Ekström af
Bruno Spengler houdt Mattias Ekström af
Bij de herstart nam Ekström de leiding over van Spengler om vervolgens in de zestiende ronde te pitten en met al twintig seconden achterstand op Wittmann buiten te komen. Nico Muller (Audi) was de enige die nog diende binnen te komen en de Zwitser hield Wittmann op. De Duitser geraakte niet voorbij Muller en werd zelf ingehaald door Engel die op zijn beurt niet voorbij Muller geraakte. Drie ronden voor het einde kwam de leider dan eindelijk binnen en Engel won met 3 tiende voor op Ekström die inmiddels alle andere vroege stoppers had ingehaald.

Maxime Martin BMW M4 DTM
Maxime Martin BMW M4 DTM
Bruno Spengler vervolledigde het podium en René Rast hield zijn Audi Team Rosberg-teamgenoot Jamie Green achter zich voor plek vier. Wittmann zakte nog terug tot zesde. In de tussenstand op de titel herneemt Ekström de leiding met een puntje voorsprong op zijn Audi-collega Rast. Lucas Auer (Mercedes) telt na een minder weekend nu 16 punten achter. Onze landgenoot Martin vliegt na een puntenloos weekend uit de top vijf maar is op de zesde plaats nog steeds de beste BMW-piloot.

UITSLAG RACE 2 DTM MOSCOW

Foto's: DTM & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 23 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow DTM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons