van der Horst

Moscow: pole voor Rast - Martin vijftiende

René Rast: ongeloof na tweede pole
René Rast: ongeloof na tweede pole
René Rast vertrekt straks vanop pole voor de zaterdagrace in Moskou. Naast hem op de eerste startrij staat zijn Audi-collega Mike Rockenfeller. De snelste man was evenwel BMW-rijder Marco Wittmann maar de Duitser zal pas als zesde vertrekken. Wittmann kreeg een waarschuwing na een incident met Mattias Ekström op de Norisring, zijn derde al en dus kreeg hij een straf die hem vijf startplaatsen kost. De tweede startrij is volledig in de BMW-kleuren dankzij Augusto Farfus en Timo Glock. Opnieuw stelde Mercedes, na een goed begin van het seizoen, teleur. Gary Paffett was de snelste man voor het merk met de ster, op plek negen.
  • Hamofa Performance
Ook onze landgenoot Maxime Martin stelde teleur. Na zijn recente successen staat de Ukkelaar derde in de tussenstand en is hij de beste BMW-piloot momenteel, maar reed vandaag pas de vijftiende tijd. Ook Lucas Auer (Mercedes en tweede in de tussenstand) viel op met slechts de veertiende tijd. Ekström reed de zesde tijd en kan zijn leiderspositie straks versterken.

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 22 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons