van der Horst

Moscow: Rast leidt Audi naar dubbel - Martin zestiende

René Rast
René Rast
Rene Rast, die nog nooit eerder had geracet op de Moscow Raceway, heeft zijn tweede DTM zege van het seizoen te pakken. De poleman behield ondanks een matige start de leiding en stond deze niet meer af. Mike Rockenfeller was nooit ver weg maar tot een aanval kwam het niet en het duo zorgde ervoor dat Audi hun leiderspositie bij de merken alleen maar versterkt. Marco Wittmann en Robert Wickens werden drie en vier en werden zo respectievelijk de beste BMW- en de beste Mercedes-piloot. Maxime Martin werd zestiende.
Mike Rockenfeller
Mike Rockenfeller
De tweede plaats van Rockenfeller verdient overigens extra aandacht. Na zijn ongeval op de Norisring reed Rockenfeller rond met een gebroken linkervoet. Zijn gebroken bot werd gefixeerd met speciale tape en hij diende nu plots met zijn rechtervoet te remmen. Voor de derde plek zagen we een spannender duel met Wittmann die heel de wedstrijd op vinkenslag zat achter Wickens en hem in de slotfase ook inhaalde. 

Start race 1
Start race 1
De leider in de tussenstand, Mattias Ekström (Audi) werd pas achtste nadat hij in de eerste ronde veel posities verloor na een botsing met Timo Glock (BMW), iets waarvoor de Duitser een waarschuwing kreeg. Hierdoor verliest de Zweed de leiding in de tussenstand, Rast is nu de man met de meeste punten. Lucas Auer reed zich sterk van de veertiende tot zesde plaats en heeft vijf punten minder dan Ekström. Bij de merken heeft Audi nu 69 punten meer dan Mercedes.

UITSLAG DTM MOSCOW RACE 1

Tussenstand rijders
1. René Rast (Audi) 99 punten
2. Lucas Auer (Mercedes) 95
3. Mattias Ekström (Audi) 93
4. Maxime Martin (BMW) 78
5. Jamie Green (Audi) 77

Foto's: DTM



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 22 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons